avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal ( perioada de incercare )
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal ( perioada de incercare )

Buna ziua ... Un prieten de al meu a fost condamnat pentru ucidere din culpa intr-un accident rutier ce s-a soldat cu victima . Pedeapsa sa a fost de 1 an si 4 luni cu suspendare iar perioada de incercare 4 ani in care nu are voie sa conduca . Intrebarea mea este urmatoarea : Aceasta perioada de incercare poate fi diminuata prin vreo metoda ?
Daca da , care ar fi aceea ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: emanuel199 , utilizator 18:32, 28 Mai 2013
Nu,termenul de incercare este stabilit de instanta prin hotarare.
Stimate domn ,

Termenul de incercare, in cazul suspendarii sub supraveghere , este compus din pedeapsa efectiv aplicata la care se adauga un termen stabilit de catre instanta de judecata, cuprinse intre 2 si 5 ani.

Instanta de judecata a stabilit termenul de 4 ani .

Acest termen de judecata nu mai poate fi modificat .( sentinta putea fi desfiintata prin promovarea caii de atac a recursului ).

Dupa 5 ani si patru luni opereaza reabilitarea de drept.
Cazierul judiciar nu va mai cuprinde mentiuni dupa scurgerea termenului de incercare, daca nu va fi savarsita nicio infractiuni in acest interval.

Permisul de conducere va putea fi redobandit dupa scurgerea unui an , termen ce curge de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.



Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
chiar daca i-a dat hotararea ca in perioada incercarii sa nu conduca niciun fel de autovehicul il poate dobandii dupa 1 an de zile ?
nu il poate, are masura complementara
dar articolul Art.116. - (1) din Cod Penal precizeaza :a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Alte discuții în legătură

Intrebare infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (o.u.g nr.195/2002) ioanadaraban ioanadaraban Daca cineva primeste o pedeapsa de 8 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei termen de incercare de 2 ani si 8 luni pentru anularea ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)
Condamnare legea circulatiei - redobandire permis, parasirea tarii, cale de atac stefaniuradu stefaniuradu Infractiuni legea circulatiei:condus cu permis suspendat,fuga de la locul accidentului,imbibatie alcoolica 0,9 la mie, vatamare corporala grava din ... (vezi toată discuția)