avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical cod 01
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical cod 01

Buna seara ,

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care angajatul este in cm i se mai retin toate contributiile. Multumesc
1. In cazul concediului medical se retine numai CAS (pentru pensie) de 10.5% pentru 35% din salariul mediu brut prognozat pe economie, contributie retinuta proportional cu zilele lucratoare de concediu medical din luna respectiva.

2. Cititi OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate si Normele de aplicare a ei.
Multumesc pentru raspuns. OUG 158 este foarte stufoasa si din pacate nu este chiar pe intelesul meu. Concret, in luna noiembrie 2012 am avut 2 zile de concediu medical cod 06 nu 01 asa cum am scris in topic. Puteti va rog sa-mi spuneti daca pentru acest cod de indemnizatie angajatii mai platesc contributiile la stat ? Mie mi s-au retinut toate contributiile din brut inclusiv impozit. Este corect asa ? Sau trebuia sa iau niste bani in plus aferenti taxe ?
Numai contributia pentru somaj nu se retine.
Inteleg ca pentru cod 01 se retine numai CAS de 10.5% asa cum ati scris mai sus si pentru cod 06 se retin toate taxele inclusiv impozit, in afara de CAS.
Ar fi bine sa puneti intrebarea la "Fiscalitate salarii" unde sunt specialisti in aceasta problema..

Alte discuții în legătură

Calcul contributii concediu medical 2011 ID CONT STRATEGY SRL ID CONT STRATEGY SRL Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati putin cu calculul concediului medical si al contributiilor aferente acestuia. Am concediu medical pe perioada 03 - 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical carmenghe carmenghe Am un salariat care in luna noiembrie a lucrat 13 zile, 8 zile fiind in concediu medical, cod 01. Din cele 8 zile, 3 zile lucratoare sunt suportate de unitate, ... (vezi toată discuția)
Zile concediu medicale suportate de angajator varvarici varvarici Cate zile din concediul medical sunt suportate de angajator? Care este legea care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)