avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divergenta intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divergenta intre frati

Apelez la dvs. aflandu-ma intr-o situatie dificila. Am o mama in varsta de 82 de ani, neputincioasa si dificila. Suntem trei surori. Prima, cea mai mare, este doar fiica mamei. Ea s-a mutat de curand in casa parinteasca ne-avand familie, cu gandul ca o va ajuta si ingriji. Mutarea s-a facut cu acordul mamei si al noastru, al celorlalte surori. Intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ne despagubeasca la intelegere pentru a dobandi definitiv casa mamei. In casa e insa un climat de tensiune permanenta, mama santajand sederea surorii pentru a primi ceea ce o intereseaza: ceva de baut. Incercam sa controlam situatia, dar sora cea mica ii face pe plac. Orice incercare de colaborare cu ea, cu sora, este inutila. Este o persoana care nu poate face bine, dar face cu placere haos. Intentioneaza sa faca demersuri de a o scoate pe cea mare din casa, desi stie ca mama nu poate ramane singura. Cum putem gestiona situatia daca refuza sa vina la o discutie amiabila?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 20:18, 6 Februarie 2013
In cazul dvs. nu este vorba de o problema juridica.
Trebuie sa reusiti sa purtati o discutie si sa va intelegeti cumva.

Daca mama dvs. este proprietar doar ea poate cere evacuarea in justitie dar va dura probabil un an sau doi un astfel de proces daca nu exista urgenta.
Mergeti toate la mediator sa decartati niste bani. Cica va ajuta sa va intelegeti amiabil....
eu recomand cu caldura sa apelati la psiholog !
Dupa ce dati niste bani la mediator, sau la psiholog sigur ajungeti la o intelegere, va spun...
O solutie ar fi, daca mama este intr-adevar neputincioasa (si cu tendinte spre alcoolism, dupa cum sugerati), punerea dumneaei sub tutela, printr-o hotarare judecatoreasca. Dupa aceea, toate actele de administrare devin nule daca nu au incuviintarea tutorelui.

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune ligia_carmen ligia_carmen Suntem doua surori. Tatal noastru a decedat acum 20 de ani. La acea data am facut succesiune, fiind mostenitori impreuna cu mama. Anul acesta a murit si mama. ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj succesoral cristina.00 cristina.00 este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata? se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Buna tuturor! exista doua surori care au dreptul 50% - 50% pe ... andania82 andania82 Buna tuturor! Exista doua surori care au dreptul 50% - 50% pe casa parinteasca (drept cedat legal de catre mama). Una dintre ele este casatorita si traieste ... (vezi toată discuția)