avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura somatiei de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura somatiei de plata

Am o societate comerciala si vreau sa-mi recuperez debitele prin procedura somatiei de plata de la mai multe persoane.Pot sa fac o singura cerere de chemare in judecata in care sa trec toti debitorii ?
Cel mai recent răspuns: rambela , utilizator 14:40, 11 Februarie 2013
Nu, aveti nevoie de cereri distincte, intrucat creanta nu s-a nascut impotriva tuturor debitorilor din acelasi act juridic. Si ar fi bine sa o inregistrati pana in 15 feb, deoarece NCPC introduce o noua modalitate de recuperare rapida a creantelor.
Sunt peste 20 de debitori asta inseamna ca pentru fiecare cerere sa platesc 39 lei taxa de timbru si timbru judiciar?
Revin cu o intrebare la dumneavoastra,poate ma puteti ajuta.
Este vorba despre facturile neplatite cu valoare mica de la 17 lei la 600 lei,dar datornicii sunt foarte multi.La ce procedura as putea apela astfel incat sa nu platesc sume foarte mari la taxa de timbru si tibru judiciar ? Nu pot sa fac somatie de plata pt o factura de 17 lei si eu sa platesc 39 lei taxa . Si trebuie sa fac ceva cat mai repede pentru ca facturile sunt din 2010.
Va multumesc.
Pentru sumele foarte mici, formulati actiune in pretentii - care se taxeaza la valoare: pana la valoarea de 39 de lei - 2 lei (art. 2 alin. 1 lit a Legea 146/2007).

lit. b: între 39,01 lei şi 388,00 lei 2 lei + 10% pentru ce depăşeşte 39 lei
lit c) între 388,01 lei şi 3.879,00 lei 37 lei + 8% pentru ce depăşeşte 388 lei;
Scuze, era Legea 146/1997 :D

Alte discuții în legătură

Daune morale. taxa de timbru judiciar. ANDREI POP ANDREI POP Sa-mi spuna cineva, daca in cadrul unei actiuni intemeiate pe raspunderea civila delictuala, cand se solicita repararea daunelor morale, se impune plata taxei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters116348 ContSters116348 buna,actiunea oblica avand doua capete de cerere /iesirea din indiviziune prin tranzactie si perfectarea de vanzare a masei succ. in lotul coindivizarului ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta decarrera_ro decarrera_ro Actiunea in nulitate absoluta a unui act de vanyare cumparare se taxeaza la valoare sau taxa fixa?? Multumesc. (vezi toată discuția)