avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dobanda suma nerestituita de catre firma de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dobanda suma nerestituita de catre firma de leasing

Buna ziua,
am avut un contract de leasing cu o firma, contract pe care l-am achitat pe tot parcursul derularii fara o zi intarziere la plata si actualmente l-am finalizat, urmand sa primesc documentele pentru transferul de proprietate. La inceputul contractului am platit taxa de prima inmatriculare si peste cateva luni am solicitat in scris firmei de leasing recuperarea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare din OG.50. Mi-au spus ca au depus dosarul la Finante, dar ca nu au primit raspuns. Acest lucru mi l-au spus timp de un an de zile. Astazi, cand am fost la Finante sa solicit adeverinta pentru nerestituirea taxei, adeverinta necesara la Politie pentru inmatriculare, aflu cu stupoare ca firma de leasing a primit diferenta inca din 2009. I-am contactat telefonic si au spus ca o sa verifice si ma vor suna.
Intrebarea mea este daca pot sa le percep dobanda la suma retinuta in mod nejustificat si in ce procent? Adica la ce lege sa ma raportez din punct de vedere comercial intrucat in contractul de leasing nu este specificat nimic cu privire la penalitati, dobanzi, etc si procentul acestora?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa poluare recuperata de societatea de leasing. costi755 costi755 Va salut ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie de fapt : Am incheiat un contract de leasing cu o firma de leasing in 2008 pentru un ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare la autoturism in leasing antonia2003 antonia2003 Buna ziua in oct 2012 am achizitionat pe firma un autoturism de la Bcr Leasing pentru care am platit taxa de prima inmatriculare apox. 2000 euro. Dupa ce a ... (vezi toată discuția)