avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 65 1 concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 65 1 concediu de odihna

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna suspenda preavizul sau preavizul decurge normal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 14:26, 18 Februarie 2009
Dupa cate inteleg la data cand s-a acordat preavizul salariatul nu era in C.O..In aceasta situatie preavizul nu se intrerupe salariatul primind conform dispozitiilor art.141 alin.4 din Codul Muncii compensare in bani a concediului neefectuat
Sau se poate ca perioada preavizului sa se constituie si din zilele de Co neefectuate.
Deci daca preavizul curge pana pe 28.02.2009, in aceasta perioada pot sa - i acord in baza cererii de concediu de odihna 5 din CO neefectuat.
Sa inteleg ca persoana se afla in preaviz si vreti sa-i acordati C.O.?
Da.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Demisia in timpul concediului de odihna dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si cam de urgenta. Daca ma puteti ajuta :(Am o persoana care se alfa in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)