avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... masuratori cadastrale necorelate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

masuratori cadastrale necorelate

am o problema cu masuratorile prin satelit.dupa ce un vecin a vandut un teren de langa mine a reiesit la masuratoare ca eu am un unghi de 62 grade.la masuratorile pe care le am terenul e ok,dar prin satelit da alta masuratoare,ce pot face.cei de la primarie ma pun sa fac o anexa la notar,dar de ce sa platesc eu asa ceva.celalalt vecin nu are facute masuratorile si petru asa de ce ma pun cei de la primarie sa ma dau mai incolo cu terenul daca stalpii care sunt fixati in pamant sunt de pe timpul bunicului meu
Cel mai recent răspuns: olivia27 , utilizator 21:02, 18 Februarie 2013
Spuneti ca vecinul a vandut. Ca vanzarea sa fie legala vecinul ar fi trebuit sa faca masuratorile si sa aiba cadastru, or dvs spuneti ca nu are cadastru.
Chiar daca ar avea cadastru, autorizatul care i-ar fi intocmit documentatia ar fi trebuit sa preia limitele de la documentatia deja avizata(a dvs).
Cu sau fara sateliti terenul este imprejmuit de pe vremea bunicilor si acea limita trebuie respectata.
Intrebarea pe care mi-o pun e de ce v-a masurat dvs si nu vecinului ca altfel nu imi explic precizia aceea a unghiului de 62 grade.
vecinului meu care a cumparat i-a masurat si a dat acea marja de 62 grade
Deci cand a facut masuratorile anul trecut a dat acea diferenta.au venit cei de la primarie a mai masurat odata si a dat marja asta la masuratoarea terenului meu dar prin satelit.ce pot face trb sa platesc ceva

Scuze nu e vb de grade e vb de centimetri
Eu in planul cadrastal am latura 2=518.00 si ar trebui sa am 552.00.asta ar insemna sa ma duc cu gardul peste vecinul meu.


[Editat - va rog nu mai scrieti cu majuscule pentru ca e obositor de citit si de asemenea va rog nu scrieti mesaje consecutive timp de 30 de minute cat puteti completa / corecta un mesaj - folositi butonul Editeaza. Multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Ares-3, moderator
In temeiul disp art 33 al 4 din :L nr 7/1996 republicata
Rectificarea in cartea funciara se poate face fie pe cale amiabila,prin declaratie autentica,fie in caz de litigiu,prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
Scz acu rectific .am o problema cu masuratorile prin satelit.dupa ce un vecin a vandut un teren de langa mine a reiesit la masuratoare ca eu am LATURA 2= 552.00.Dar eu pe intabularea mea LATURA 2=518.00.la masuratorile pe care le am terenul e ok,dar prin satelit da alta masuratoare,ce pot face.cei de la primarie ma pun sa fac o intabulare fara a modifica limitele de la documentatia avizata anterior.eu ar fi insemnat sa ma duc cu LATURA 2 in fata 62 de centimetri si in spate 26 centimetri.
[Editat - va rog nu mai scrieti cu majuscule si prescurtari. Multumesc! ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Intabulare facuta si dupa 3 ani am surprize olivia27 olivia27 Am si eu o problema.am facut intabularea si dupa 3 ani s-a facut o masuratoare de catre cei de la primarie la un teren aflat langa proprietatea mea,dupa acea ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)