avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara!

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil al carui tata nu are nici un venit oficial si mai are doi copii dintr-o casatorie anterioara? Are totusi, o firma de prestari servicii, pe numele lui, si presteaza activitati sportive (fitness), dar firma este non-profit sau asa ceva si stiu sigur ca obtine bani, in primul rand cotizatiile participantilor care insumate ii ajung sa plateasca chiria salii si ii si raman, obtine sponsorizari si directionari de 2% in acelasi cont al firmei, sume importante.
Intrebarea mea este daca instanta se poate lega de aceste venituri si cum s-ar calcula? Si as dori sa stiu cat dureaza procesul si ce se poate intampla daca acesta nu plateste la timp sau deloc pensia alimentara. Va multumesc!
cuantumul pensiei de intretinere daca sunt 3 copii este de 1/2 din venitul net al acestuia, raportat la salariul minim pe economie ori daca are un pfa la venitul net declarat la finante.

intai va prezentati la mediator sa va informeze privind medierea ca si alternativa la procesul in instanta, va elibereaza un certificat pe care il anexati cererii de chemare in judecata.

dupa introducerea cererii aceasta se comunica paratului, care are 25 zile sa depuna intampinare, care vi se comunica, dv. avand la dispozitie 10 zile pt raspuns la intampinare. La 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare se fixeaza termen prin rezolutie, care va fi la cel mult 60 zile din data rezolutiei.

de aici, procesul se solutioneaza la primul sau al doilea termen, in functie de cat de repede se depune dovada veniturilor sotului ...

Asta e noua procedura ....

Dupa admiterea actiunii, daca nu plateste, la executor cu sentinta si daca nici executorul nu-l poate obliga la plata, plangere penala abandon de familie.
Va multumesc pentru raspuns. Mi se pare cam complicat...As ori sa mai adaug ceva, daca se poate...Eu nu am fost niciodata casatorita cu tatal copilului meu, doar am avut o relatie de 7 ani, dar am locuit separat. Mai e nevoie de intampinare si toate cele? Nu s-a implicat aproape deloc in cresterea copilului (si nici nu e un tata bun nici pentru ceilalti copii din casatoria anterioara). In plus, are grave probleme cu alcoolul si as dori sa cer custodie exclusiva. Eu nu va cere sa vada copilul, instanta poate decide oricum intalniri "tata"-copil?????Multumesc. Este o situatie putin atipica (cred). Si care este exact suma revenita copilului meu, daca salariul mediu pe economie este aprox.800 lei. Multumesc mult inca o data. Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Marilena-lena, utilizator
Chiar daca nu ati fost casatoriti copilul are dreptul la pensie de intretinere .

Pe langa petitul privind obligarea tatalui la plata pensiei, solicitati ca custodia sa fie exclusiva pe baza motivelor aratate

Dv nu aveti niciun interes sa cereti program de vizita di daca nu cereti instanta din oficiu nu dispune ... tatal trebuie sa ceara ...

In legatura cu procedura ... nu puteti face nimic ... decat sa o respectati fiind foarte atenta la termene.
Nu vad temei pentru autoritate exclusiva; daca bea, asa cum probabil bea si in timpul relatiei, de ce sa nu-si vada copilul sau sa fie intrebat la ce scoala sa mearga? Nu poate da o procura? Sau sa vine de 3 ori pe an undeva?
Incercati sa-l notificati, vedeti de o mediere atunci...
Intampinarea este obligatorie si paratul este cel obligat sa o faca. Daca nu o face este problema paratului. Daca o va depune insa va trebui ca dvs sa ii raspundeti in scris daca considerati necesar.

Cat despre partea cuvenita copilului dvs, cei 1/2 din venit se impart egal la cei 3 copii.

Alte discuții în legătură

Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)
Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului ... Adina_Cristina1994 Adina_Cristina1994 Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu : -a părăsit domiciliul -are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)