avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare incadrare meserie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare incadrare meserie

E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare in munca fara modificarea organigramei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 22 Februarie 2013
Orice modificare al CIM poate fi efectuata numai prin acordul partilor si incheierea a unui Act Aditional.
Conform
"Art.41(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:

a) durata contractului;

b) locul muncii;

c) felul muncii;

d) conditiile de munca;

e) salariul;

f) timpul de munca si timpul de odihna."

Art.41 (2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
Art.42
"(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.

(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca."
@zinaida

Poate ar fi bine sa specificati si textul de lege citat... Codul muncii...
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
zinaida


Sa inteleg ca, desi am dat exament pentru un anume post mi se poate schimba meseria? sau numai locul de munca cu aceeasi meserie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu va poate shimba functia de incadrare specificata in CIM fara acordul DVS si incheierea a unui Act Aditional ( felul muncii) si nici locul muncii, cu exceptia numai in cazul de delegare si/sau detasare.
Art.48 C.mun. mai prevede anumite situatii in care se poate modifica unilateral c.i.m. de catre angajator , si anume : Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Sunteti sigur ca acel post la care va referiti nu exista in organigrama institutiei????

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca mihaela_1968 mihaela_1968 Exista vreo solutie legala pt. a putea schimba mai usor locul de munca al salariatului? De ex, daca poti trece in CIM ca salariatul isi va desfasura ... (vezi toată discuția)
Act adițional Zese Zese Șeful m a amenințat ca mi schimba decretul(Actul adițional de muncă) că are nevoie de salariați. Eu nu doresc acest lucru. In concluzie îl poate ... (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)