avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte imobil date confidentiale conf lg 677
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte imobil date confidentiale conf lg 677

Buna seara,
ce ar trebui sa facem concret noi conducerea asociatiei pentru a respecta prevederile H839/2006 in anexa 4 ref la forma si continutul cartii de imobil se face mentiunea. multumesc frumos!
"CONFIDENTIAL, DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR. 677/2001"


Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:31, 26 Februarie 2013
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.97 din 14 iulie 2005 este inca in vigoare, fiind chiar republicata anul trecut.

Art. 37
(1) Evidenta locatarilor prin cartea de imobil se tine in urmatoarele categorii de imobile care dispun de mai multe unitati locative, astfel cum acestea sunt definite de Legea locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) destinate cazarii in comun;
b) care servesc total sau partial ca locuinta.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile locatarilor imobilelor situate in incinta unitatilor militare, a sediilor misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare sau locuintelor destinate exclusiv personalului acestora, precum si, dupa caz, membrilor familiilor si persoanelor aflate in ingrijirea acestora.

Art. 38
(1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se intocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; in cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociatiei.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata in acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se intocmeste intr-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.

Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.



nu imi raspundeti la intrebare. noi am citit aceste prevederi si le cunoastem dar in anexa ne spun ca detinem date cu caracter personal.
trebuie sa ne inregistram ca operator???? asta este intrebarea noastra.
Daca analizati atent este o diferenta semnificativa intre intrebarile dvs postate la h 22.45 ce ar trebui sa facem noi concret asociatia ... si h 23.12 trebuie sa ne inregistram ca operator????
Pentru raspuns la obiect precizati de la bun inceput interesul dvs
Nu este necesar sa va inregistrati ca operator
multumesc. atunci de ce au facut acesta precizare??? oare sa nu utilizam informatiile despre locatari???? cunosc prevederile legii 677 si nu inteleg.

si in plus daca am dori sa legitimam persoanele straine care intra in bloc cu notarea intr-un registru am inteles ca nu am voie.
Normele in vigoare prevad concret ca accesul la cartea de imobil este limitat ,respectiv persoana responsabila din partea asociatiei de proprietari si autoritatea in teritoriu din cadrul MAI

Alte discuții în legătură

Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)