avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se dau achitari la inalta curte ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

se dau achitari la inalta curte ?

buna ziua este adevarat ca la inalta curte nu se dau achitari?sunt la art 215
Cel mai recent răspuns: gemi , utilizator 20:40, 2 Martie 2013
Se dau achitari insa depinde de la caz la caz.
In general la ICCJ aveti sanse la achitare daca sunteti nevinovat si va aparati bine.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
da multumesc stiu ca conteaza mult avocatul dar sa speram ca nu am gresit...
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Probabilitatea ca cele doua instante anterioare sa greseasca este foarte mica, iar in recurs daca optati pentru achitare va asumati un risc enorm deoarece daca vinovatia va e pe deplin dovedita instanta poate aprecia ca atitudine de nerecunoastere si lipsa de regret.
La ICCJ am vazut reducere de la 7 ani cu executare pentru frauda cu fila cec al. 5 (consecinte deosebit de grave) la 4 ani cu suspendare dupa ce inculpatul a acoperit prejudiciul insa nu mai reusesc sa gasesc decizia ...
dar ar trebui luata in considerare si dretul la aparare ca mi s-au respins am facut cereri de probatuini si mi sau respins si mai mult un martor zice ca da s-ar putea sa fiu eu deci sunt judecat pe s-ar putea?nu am semnat nimic nicio fila cec sper ca instanta sa vada ce nu au vazut fond si apelul
Cu siguranta instanta de recursa va cenzura deciziile anterioare daca e cazul. Am avut un dosar in care instanta de fond si apel au mentinut o incadrarea in mod eronat, iar la iccj cand am fost audiat am expus sumar nemultumirea mea (deoarece credeam ca vorbesc iar la pereti), instanta a amanat pronuntarea 7 zile solicitand concluzii scrise. Solutia a fost de achitare pe acel articol, deci se poate. Va recomand sa angajati un avocat cu experienta deoarece acel "ultim cuvant" acordat inculpatului nu valoreaza foarte mult daca nu e si transpus in legea penala.

Alte discuții în legătură

Recurs facut de catre parchet urgent gemilia gemilia buna ziua ,in procesul pe fond la tribunal am fost condamnat la 5 ani pt art 215 si evaziune darile la stat cealalta pers care este cu mine tot invinuit a ... (vezi toată discuția)
Condamnat de instanta de fond fara nici o proba acatalin43 acatalin43 Buna ziua am sa incerc sa descriu cat mai pe scurt , am fost administratorul unei societati vreme de cativa ani pana cand am renuntat la afaceri datorita ... (vezi toată discuția)
Condamnare tionro tionro imi puteti spune si mie in cazul in care fac recurs ... am sanse sa primesc mai putin? 19/10/2011 Condamnare Solutie: In baza art 215 ind 1 alin . 1 C.p. ... (vezi toată discuția)