avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata abonament telefonie, creanta preluata de o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata abonament telefonie, creanta preluata de o firma

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema acum 2 ani si cateva luni am avut un abonament la [editat] care nu lam mai putut plati de cateva luni am inceput sa primesc somatii de plata de la o firma de recuperare [editat] de la suma de 220 lei de la abonamentul [editat] sa ajuns la suma de 1500 lei la acesti recuperatori care au cumparat datoria de la cosmote ma tot ameninta ca ma dau in judecata ca imi fac executare silita etc . Eu am incercat sa ajungem la o intelegere ca sa imi faca rate lunare ca nu am de unde plati suma integral si ei au zis ca sa poata sami stabileasca rate lunare trebuie mai intai sa platesc 10-20 % din suma numai asa pot dupa aceea ca sa imi stabileasca rate pana la termenul prescriptiei sumei mai sunt cateva luni nu stiu ce sa fac cum sa procedez am auzit ca daca le dau o suma de bani atunci termenul de trei ani pana la prescriptie se prelungeste cu inca trei de la data la care am platit suma respectiva fa rog respectuos datimi un sfat ce sa fac multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Recomandari:
- verificati daca instiintarea primita din partea firmei de recuperare cuprinde informatii referitoare la identificarea datoriei (datorie principala ; penalitati; dobanzi);
- solicitati transmiterea dovezii scrise a cesiunii (actul dintre firma de telefonie si firma de recuperare) - daca acest lucru nu vi s-a comunicat deja;
- verificati in contractul de abonat conditiile de aplicare a penalitatilor; apoi verificati datele oferite drept datorie furnizate de catre firma de recuperare.
Daca solicitarea firmei de colectare este valida / justificata iar dvs. nu va veti indeplini obligatia de plata, firma de colectare va va actiona in instanta.
Pentru a evita cheltuieli in plus in sarcina dvs. in cazul unei actiuni in instanta si executari silite, este recomandabil sa negociati, in masura in care este posibil, limitarea datoriei si termene de plata - limitarea datoriei la valoarea facturii emise de firma de telefonie plus penalitati de intarziere conform contractului de abonat pana la incetarea contractului.
dar nu inteleg de ce insista ca sa fac o plata si numai dupa aceea sa ne intelegem la plata in rate ei spun ca numai dupa efectuez plata unei sume poate sa trimita dosarul la reesalonare si apoi sa stabileasxa rate lunare
Plata datoriei principale va fi interpretata ca si recunoasterea datoriei in totalitate. Este important sa trimiteti un raspuns in scris catre firma de colectare prin care sa protestati fata de calculul sumei solicitate in plus fata de datoria principala.
buna ziua am verificat pe instiintare referitoare la identificarea datoriei (datorie principala ; penalitati; dobanzi); nu sunt mentionate
- am solicitat telefonic firmei credit express transmiterea dovezii scrise a cesiunii (actul dintre firma de telefonie si firma de recuperare) si au raspuns ca ei nu sunt obligati sa-mi trimita documente ca sa dovedeasca suma datoriei catre cosmote mentionez ca am inregistrat convorbirile ce sa fac pe mai departe va multumesc mult ptr ajutorul pe care mil acordati
Trimiteti catre firma de colectare un raspuns in scris nu ramaneti doar cu inregistrarea audio. Va aflati in momentul in care trebuie sa va pregatiti apararea pentru situatia in care veti fi dat in judecata de catre firma de colectare. In adresa trebuie sa mentionati ca: nu recunoasteti suma datorata; solicitati detaliile de calcul ale sumei si dovada scrisa a cesiunii cu mentiunea ca pana la primirea informatiilor conform art.1578 din Noul Cod Civil nu au dreptul de a solicita nici o plata.
Dupa ce primiti informatiile solicitate, aveti calea platii din proprie initiativa a debitului principal - suma din ultima factura de la operatorul de telefonie - cu trimiterea unei noi adrese catre firma de colectare explicand ca intelegeti sa faceti plata pentru acoperirea debitului principal si nu recunoasteti ca datorate alte sume (bineinteles daca orice alte sume nu sunt conforme cu contractul - verificati in contractul de telefonie daca clauza privind penalitatile ramane in vigoare si dupa incetarea contractului si mai ales cand se considera ca acel contract a incetat). Plata din proprie initiativa va stopa orice calcul de penalitati/dobanzi. De ce plata din proprie initiativa - nu cred ca firma de colectare va pierde momentul introducerii unei actiuni inainte de expirarea termenului de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere contract vodafone emisa fara cererea mea Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma recuperare creante constantin29 constantin29 Buna ziua,vreau sa trimit o notificare unei firme de recuperare creante care ma tot suna de o vreme cum ca as avea o datorie la telefonul mobil de prin 2008 si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu creditul de la un ifn geli geli Am facut un credit de 1700 ron in magazinul [ editat ]cu [ editat] IFN S.A. Nu am primit contract, am primit doar un \"contract\" de utilizare al cardului de ... (vezi toată discuția)