avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli apa fara apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli apa fara apometru

Buna,
Problema mea sta in felul urmator, eu locuiesc in singurul apartament din bloc care nu are instalat apometre pt apa rece, doar la apa calda (toti ceilalti vecini au apometre pt ambele). In ultimele 2 luni la afisarea intretinerii am vazut ca mi s-au pus mie de plata toate pierderile de apa rece. As dori sa stiu cum stau lucrurile si din punct de vedere legal si anume cum se stabileste cat are de platit o familie (2 persoane in ap in cazul meu) care nu are montat apometru pt consumul de apa (rece). De asemenea as mai dori sa stiu daca eu am obligatia de a-mi monta apometre. Mentionez ca nu am montat apometru nu pt ca vreau sa imi irit vecinii, ci pt ca nu imi pot permite aceasta cheltuiala.
Va multumesc anticipat, Athena
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 10:13, 28 Februarie 2013
se calculeaza la pausal....adica din burta !!!!
Pai in acest caz, neavand apometre de unde sa se stie cat consumati? Se poate presupune orice.
Va costa mult mai putin sa va montati apometre decat sa platiti toata diferenta dintre consumul declarat de proprietari si consumul facturat de furnizor.

Sunt de acord, nu se poate sti cat consum exact, dar asta inseamna ca eu trebuie sa platesc toate pierderile?

Pai daca nu se stie cat consumati, asa cum v-am spus, se poate presupune ca dv. consumati aceasta diferenta.
Puneti-va apometre si atunci vor fi nevoiti sa repartizeze diferenta la toata lumea.
Pana atunci....asta e!

Nu mai cautati vina in alta parte. Faceti ce a facut toata lumea si veti iesi in castig.
corect....si daca desfintati bateriile , si nu mai consumati apa , tot dumneavoastra platiti ! asa se presupune .


montati totusi contor pentru apa , si veti sti exact cati bani trebuie sa platiti. no sa va mai supere nimeni , va promit solemn !

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Daca nu am apometre trebuie sa platesc eu tot? vulpita24 vulpita24 Stau la blok si nu am apometre la apa calda si nici la apa rece ,toti din bloc au numai eu nu am si pa fiecare luna mi se adauga 15 m cubi apa rece si 9 de ... (vezi toată discuția)