avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda rovinieta

Buna ziua. Am fost sa platesc impozitul pe masina si persoana de la taxe si impozite mi-a zis ca nu pot achita taxa deoarece figurez cu o amenda de 250 ron reprezentand contravaloarea unei roviniete din 2011. Mentionez ca nu am primit nimic pana in momentul de fata care sa-mi aduca la cunostinta aceasta amenda.
1. este legal ca sa nu fiu lasata sa platesc impozitul pe masina pana nu achit acea amenda?
2. ce am de facut in cazul mai sus enuntat...in sensul ca stiu doar verbal de aceasta amenda, fiind comunicata de persoana de la taxe si impozite.
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 15:01, 27 Februarie 2013
faci contestatie , si daca exista poza sau filmare , slabe sanse de castig !
faceti contestatie si solicitati sa se constate ca sanctiunea amenzii este prescrisa, intrucat P.V. nu a fost comunicat in 6 luni de la sanctionare.
Solicitati o instiintare de plata precum si o copie dupa pv de amenda la directia de impozite si taxe locale .Ati putea sa o contestati in instanta avand in vedere ca nu sunteti in posesia pv de amenda si luati la cunostiinta de existenta ei prin inscrisul emis de o institutie publica .De obicei se obtine anularea acestui tip de amenda in instanta avand in vedere ca sunt emise in format electronic si nu respecta la intocmire prevederile OUG195/2002,nu sunt semnate etc...
Unde pot depune contestatia? Si rog daca puteti sa-mi raspundeti si la prima intrebare. Daca este legal sa nu-mi pot plati impozitul pe masina din cauza amenzii. Va multumesc frumos.
Nu nu este legal sa conditioneze plata impozitului de achitarea amenzii Forteaza putin nota pentru ca dvs.sa achitati amenda. Dupa ce intrati in posesia copiei de pe pv vedeti in ce localitate ati fost surprins fara rovinieta. De obicei se depune plangerea la judecatoria in raza localitatii unde ati fost surprins fara rovinieta.Puteti sa depuneti plangerea prin posta.Solicitati la directia de impozite si taxe sa va faca copii de pe toate documentele atasate la pv. Acestea vin insotite si de un pv de afisare pe usa domiciliului dvs, pe care evident ca nu l-au afisat.Acesta ar fi trebuie afisat in prezenta unui martor. Intrati in posesia pv si mai reveniti pe forum daca aveti neclaritati,Va stau la dispozitie.

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr, rovinieta valabila biancamica biancamica buna ziua, astazi, cand sa imi platesc impozitele, constat ca am o amenda (proces verbal din 23.08.2016). Aflu de la taxe si impozite ca este de la CNADNR. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovigneta 10vasile 10vasile In 2011 am facut un drum dus-intors(sambata-duminica) de la Bistrita la Piatra Fantanele(Castel Dracula) fara rovigneta. Dupa aproape doi ani mi-a venit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)