avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sarme uscat rufe la bloc-prevederi legale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sarme uscat rufe la bloc-prevederi legale

Buna ziua,
M-am mutat de curand la bloc...mare greseala :).
Am gasit niste sarme de rufe prinse de peretele lateral al vecinului, dar care dau exact sub geamul meu.Stau la parter.

Am intrebat vecinii..nimeni nu stie ale cui sunt, evident le-am dat jos ca nu vroiam sa deschid geamul si sa miros sosete:) Acum mi-au sarit in cap vecinii mei de la parter...Cum mi-am permis eu sa le dau jos, ca sunt pe zidul lor, ca de ce ma deranjeaza pe mine etc..etc.

Le-am sugerat sa si le puna in fata geamului lor, nu in lateral sa le admir eu lenjeria...Nu si nu..ca e peretele lor si fac ce vor cu el...
Apropo..uscatoria au vandut-o pana sa ma mut eu..era si ea buna in felul ei se pare..

Intrebare: poate sa ma lamuresca si pe mine cineva odata pentru totdeauna ce prevederi legale exista in domeniu? Unde, cum,la cine sub geam ai voie sa pui rufe..sa stiu si eu sa-mi lamuresc vecinele!

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:14, 9 Martie 2013
1-Conform Deciziei CCR 1514 / ian.2012 nici o parte din proprietatea comuna nu poate face obiectul unei vanzari
2-In raport de localitatea unde domiciliati,studiati dispozitiile HCLM care prevad in mod expres
n) în blocuri, este permisă punerea la uscat a rufelor în balcoane, terase, logii, doar pe dispozitive care să nu depăşească cota parapetului; se interzice montarea oricăror dispozitive de uscare a rufelor pe întreaga faţadă a blocului;
Da, stiu ca din 2012 nu mai e voie sa se instraineze parti comune, din pacate a fost vanduta uscatoria pana in aceasta data.
Cat despre hotararile Consiliului Local, sunt extrem de multe si nu stiu cum sa fac sa o identific exact pe aceea privitoare la uscarea rufelor...

M-ar mai interesa de asemenea in ce masura e abilitata Asociatia de Proprietari sa se implice in acest tip de probleme...adica ce poate ea sa aprobe sau sa interzica in problema aceasta.
Si care decizie are prioritate, cea a Consiliului local sau cea a Asociatiei?

Multumesc
Asociatia de proprietari nu poate dispune hotarare contrara masurilor dispuse de autoritatea publica locala
Nu ati precizat concret localitatea de domiciliu
Locuiesc in Pitesti.
[ link extern ]
Puteti adresa oficial oficiului juridic din primarie relatii privitoare la problema cu care va confruntati si comunicarea dispozitiilor locale in domeniu
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine verifica asociatiile de proprietari? andreeaene andreeaene buna ziua, am o problema cu asociatia de proprietari si am sesizat primaria. dar am primit raspuns ca cei de la primarie nu mediaza in cazurile ... (vezi toată discuția)
Fatada blocului andreeaene andreeaene Buna ziua, Imi poate spune, va rog, cineva daca exista vreo lege unde sa se indice ce ai voie sa faci si ce nu ai voie sa faci pe fatada blocului? Am o ... (vezi toată discuția)
Scuturat de la balcon Punointrebare Punointrebare Bună ziua! Scriu în calitate de președinte al unei asociații de proprietari. Au venit la mine două locatare cu o problemă și, deși nu cred că stă ... (vezi toată discuția)