avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile sotiei mostenitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile sotiei mostenitoare

As dorii cateva raspunsuri in legatura cu o problema .
Este vorba de o mostenire a tatalui meu venita din partea tatalui sau ( bunicul meu ) mostenirea care consta in terenuri care se afla in litigiu , tatal meu a decedat in urma cu cva timp , iar in momentul acela mostenirea se afla in litigiu , ca si in prezent, intrebarea mea este : mama mea ( sotia mostenitoare ) are dreptul la acea mostenire ? tatal meu avand 4 copii in viata si sotia ,iar mostenirea fiind in litigiu nedobandita cat era in viata , provenind din partea tatalui , tatalui meu . va multumesc
Cel mai recent răspuns: simona_andreea , utilizator 20:16, 10 Martie 2013
nu ,sotia superavetuitoare nu are drept la aceasta mostenire ,mostenitori cu vocatie succesorala sunt cei 4 copii .
Va deranjez cu inca o intrebare , una dintre surorile mele a incheiat un act de vanzare drepturi litigioase cu tatal meu cu 2 saptamani inainte ca acesta sa moara , eu afland de acesta cu 4 zile inainte de deces , intrebandu l pe acesta el stia doar de o procura , se poate ataca acest act de celelalte 3 surori? nu stiu daca a facut medico legal sau nu , stiu doar ca are o adeverinta de la un psihiatru particular. Sora mea a facut acest act stiind ca tatal meu era in ultima faza si ca nu mai sunt sanse sa traiasca .
end a scris:

nu ,sotia superavetuitoare nu are drept la aceasta mostenire ,mostenitori cu vocatie succesorala sunt cei 4 copii .


Nu aş fi atît de categoric.

Drepturile succesorale din acea succesiune, chiar în litigiu fiind ele, se aflau în patrimoniul tatălui la data decesului acestuia. Prin urmare, ele vor reveni moştenitorilor de drept ai tatălui, printre care se află şi soţia supravieţuitoare cu o cotă de 1/4.
deci sa inteleg ca este mostenitoare chiar daca , cum am spus mostenirea este din partea bunicului meu , respectiv tatal tatalui meu , nu un bun comun
Este mostenitoare a tatalui dvs, adica mosteneste 1/4 din toate bunurile aflate in masa succesorala (in proprietatea sau la care avea dreptul pana in momentul decesului) a defunctului. In cazul in care ar fi fost bun comun, ar fi avut dreptul la 1/4 + o cota proprie de 1/2

Alte discuții în legătură

Masa succesorala- bunuri mostenite Lapin Lapin Buna ziua, 1. Îmi permit sa va pun o întrebare în urma decesului tatalui meu. Acesta a divortat de mama mea de multi ani si s-a recasatorit si a mai ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Mostenirea klaus 11 klaus 11 Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este ... (vezi toată discuția)