avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice

Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat proba cu etilotestul pe motiv ca mustiucul era deja folosit de o alta persoana in fata mea,mi s-a adus la cunostinta ca refuzul este infractiune drept pentru care am solicitat proba biologica la sange.A doua zi am predat permisul agentului local pentru care mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie in care mentiona ca am fost sub influenta bauturilor alcoolice.Intre timp am achitat contravaloarea analizelor la IML si am aflat ca am sub limita de 0,80 mai precis 0,75 la mie.Am luat legatura cu agentul local,care mi-a comunicat ca am un dosar penal pentru refuzul etilotestului.
E posibil sa mi se faca dosar penal pentru refuzul etilotestului,chiar daca eu am solicitat si am dat probe la sange ?
Cel mai recent răspuns: robert1991 , utilizator 16:50, 26 Martie 2013
Conform OUG 195/2002 refuzul recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, precum si refuzul efectuarii testului etilotest constituie infractiuni si se pedepsesc ca atare.
dosar penal o sa aveti pentru conducere in stare de ebrietate ,solicitati si o reclaculare poate va ajuta si poate primiti si un nup,apelati si la un profesionist in domeniu .
bafta
Chiar daca nu mi s-a dat un mustiuc sigilat la etilotest?ce o sa se intample cu permisul meu,o sa mi-l anuleze sau doar il suspenda pe 90 zile?
end a scris:

dosar penal o sa aveti pentru conducere in stare de ebrietate ,solicitati si o reclaculare poate va ajuta si poate primiti si un nup,apelati si la un profesionist in domeniu .
bafta


In care legislatie conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie de 0,75 la mie in sange reprezinta infractiune?!
In cea romaneasca, cu siguranta nu.
La fel, infractiunea de "stare de ebrietate" nu exista doamna/domnule avocat/a!!!

Exista urmatoarea infractiune:
O.U.G. nr.195/2002
Art.87. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Prin urmare, domnul "robert1991" nu se incadreaza la acest articol, el avand 0,75 la mie.
Se incadreaza cu siguranta la acesta:
O.U.G. nr.195/2002

Art.87.
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice SAU TESTARII AERULUI EXPIRAT, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Dragos_T, utilizator
in cazul in care se va stabili in urma cercetarilor de catre organul abilitat ca este contraventie veti avea o suspemdare de la 30-90 zile, daca va fi catalogata ca si infractiune pentru refuz se va judeca in instanta si veti primi o condamnare cu suspendare executare si apoi se va anula permisul de conducere in urma hotararii judecatoresti ,sper ca am fost pe intelesul dvs nu am citat din legea ca sa nu va derutez foarte tare .
bafta

Alte discuții în legătură

Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Condamnare conducere sub influenta alcoolului carmen_sillva carmen_sillva Conducerea pe drumurile publice a autoturismului avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l este considerata infractiune savarsita cu intentie? multumesc (vezi toată discuția)