avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? Diferente ? Avantaje ?

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Functioneaza in paralel ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
In ce localitati sunt constituite Barourile Bota ?
Profeseaza fara probleme acestia ? In ce localitati ?
allex64 a scris:

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
Profeseaza fara probleme acestia ?

1. Diferenta esta ca primul, "baroul traditional" cum il numiti dvs., isi desfasoara activitatea cu respectarea legii.
2. "Avantajul" inscrierii in baroul traditional este acela ca respectati legea.
3. De ce sa nu-l alegeti pe celalalt? Pentru ca n-ati respecta legea.
4. Nu profeseaza fara probleme, dar se pare ca nerespectarea legii nu-i intereseaza.

Asta este, eu am probleme cu cei care nu respecta legea!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Actele procesuale (pledoarii, concluzii scrise etc) indeplinite de un coleg din afara barourilor traditionale - unde avocatii au dobandit aceasta calitate in conditiile Legii 51/1995, modif si completata prin Legea 255/2004 - echivaleaza cu lipsa de aparare si atrag nulitatea absoluta a acestor acte conform art 197 alin 2 si 3 din CPP, iar masura luata de instanta intr-un asemenea caz trebuie sa fie interzicerea exercitarii profesiei.
Daca intrati pe site www.bota.ro o sa observati ca avocatii din Baroul Bota dobandesc aceasta calitate tot in baza Legii 51/ 1995 modificata si completata.
Aveti cunostinta despre vre-un act, hot. jud. desfiintata deoarece una din parti a fost asistata de avocati din Baroul Bota ? Va rog sa-mi oferiti detalii.
Vorbiti despre masura care ar trebui luata de instanta, interzicerea exercitarii profesiei, sunt opinii pro si contra. Din multimea de rezolutii NUP si achitari, rezulta ca Baroul Bota , este legal constituit, altfel toti avocatii din acest Barou ar trebui sa fie condamnati.
Daca ar fi functionat fara respectarea legii sunt convins ca pana acum fondatorul Baroului si anume av. Bota Pompiliu ar fi fost inchis.
De asemenea, din informatiile aparute pe site rezulta ca a cistigat la CODO procesul in care era condamnat pe nedrept. Cititi si apoui comentati.
Aveti ARGUMENTE in legatura cu afirmatiile facute, cum ca Baroul Bota isi desfasoara activitatea FARA respectarea legii.
Ma refer la hot. jud. DEFINITIVE si IREVOCABILE, prin care avocatii din Baroul Bota au fost condamnati .
"Avantajul" inscrierii in baroul traditional este acela ca respectati legea, spuneti d-tra, dar eu cred ca si cei din Baroul Bota respecta legea, altfel toate aceste Barouri ar fi fost desfiintate pana in prezent.
Sustineti ca nu profeseaza fara probleme, eu va intreb, daca nu respecta legea, de ce sunt lasati sa profeseze ?
As vrea sa citesc si parerea unor avocati din Baroul Bota, daca se poate.
Ati inceput cu un mesaj care putea parea al "avocatului turmentat", nelamurit in ce barou sa se inscrie, fara prea multe informatii despre variantele pe care le are. Din urmatoarele dvs replici rezulta insa clar de partea cui sunteti si faptul ca deja cunoasteti foarte bine situatia, fiind greu de crezut ca ati efectuat un studiu atat de rapid in scurtul interval de timp care a trecut intre mesaje. Asadar imi dati motive sa cred ca mesajul dvs era de la inceput conceput pentru producerea unei polemici si readucerea in discutie a barourilor paralele despre care este adevarat ca se aude cam putin in ultima vreme.
Ce sa va zic ? ca o judecatorie din provincie l-a condamnat pe colegul in cauza la un an inchisoare, hotarare ce inca poate fi atacata, nu este definitiva si departe de mine sa ii doresc asa ceva.. ca are circa 60 de procese in tara pentru infractiunea de exercitarea fara drept a profesiei de avocat sau complicitate la aceasta ? sunt satul de personajele de tipul "me against the world" si nu vreau sa particip prea mult la propaganda lor.

Alte discuții în legătură

Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)