avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii, calomnie, amenintari - pedeapsa, procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii, calomnie, amenintari - pedeapsa, procedura

Buna seara!
Fostul sot m-a injurat in public,m-a amenintat si m-a impins ridicand palma la mine sa ma loveasca.Mentionez ca este a doua ora cand incearca sa ma loveasca de fata cu,concubina acestuia.Eram in parc impreuna cu fiul meu care l-a sunat pe fostul sot sa vina in parc la el dupa ce iese de la servici.In parc a aparut si concubina acestuia impreuna cu baiatul ei,aceasta controlindu-l tot timpul si cand mai venea la fiul lui.
Mentionez ca ea este de o nesimtire maxima,fiind foarte incantata ca fostul sot incearca sa ma loveasca de fata cu ea.Scandalul a inceput de la faptul ca ea se pregatea sa plece din parc si ,,la comanda,,trebuia sa plece si fostul sot impreuna cu ea si fiul ei,,acasa,,.Asta dupa ce el vazand ca este ea in parc s-a dus sa stea cu ea,neglijindu-si copilul,deoarece ea ii impune sa nu-l sune fiul meu,sa nu-si viziteze copilul,etc.Nici pensia alimentara nu i-a platit-o decat dupa ce dosarul penal a ajuns la procuratura,suma depasind 3000 lei.
Ce drepturi am in acest caz impotriva lui si al ei,ce am de facut si cum poate fi pedepsit legal.Dar ea?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: victor_teodorescu , utilizator 18:27, 5 Aprilie 2013
insulta si calomnia nu se pedepsesc penal, numai procedura actiunii civile prin care sa solicitati daune pt prejudiciul provocat, in prealabil medierea in aceasta situatie
pt. neplata pens. de intretinere sanse totale pt. intarzierea, cu rea credinta, mai mare de 2 luni. ...pt. insulta (nu este calomnie din ce povestiti) sanse discutabile, o data ca unii spun ca este altii ca nu este infractiune ( cred ca cunosc problema dar nu o dezvolt ci spun doar ca este dupa ce CCR a spus ca este infractiune), dar aveti PROBE sustenabile?
aveti in vedere decizia ICCJ care a stabilit clar ca 205-206 nu sunt in vigoare chiar in situatia solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate la care va referiti, inseamna ca dam Curtii Constitutionale un rol legislativ activ, conform interpretarii dvs
Buna seara! Dar faptul ca m-a impins si a ridicat mana sa ma loveasca atunci intervenind unul dintre oamenii de paza ai parcului care era in apropiere?
Fata de concubina ce pot sa fac,legal?
este discutabil stimate coleg (daca imi permiteti sa va apelez asa), CCr a "abrogat" (declarat neconstitutional) abrogarea, si a curs multa cerneala pe hartie de atunci. iar daca ICCJ prin RIL spune ca CCR nu ....nu stiu ce, inseamna ca suntem in Romania si mi-ati amintit de minunata controversa. totusi eu raman pe decizia CCR care este singura inst. care are autoritatea de a interpreta OFICIAL Const. fata de care si ICCJ trebuie sa se supuna. pana la urma judecat. (chiar de la ICCJ) se supune legii, iar Const. are forta supralegislativa. cu mult respect.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plangere calomnie ContSters174575 ContSters174575 Buna ziua! Am si eu o mare problema cu socrii mei. Sunt casatorita si am 2 copii, unul de 8 ani si unul de 11 luni. De 3 luni socrii mei ma acuza ca l-as fi ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)