avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

Buna ziua.As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pt.dezmembrarea unui teren ,teren care apartin unui nr.de 4 mostenitori?Mentionez faptul ca toti suntem de acord cu dezmembrarea, pt.a ne vinde fiecare partea,suprafatele mai mici vanzandu-se mai repede.Va multumesc.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 14:33, 9 Aprilie 2013
va trebuie cadastru si intabulare, proprunere de dezmembrare facuta de cadastris, certificat fiscal, certificat de urbanism . Actul se intocmeste la notar in forma autentica si se trimite la CF.

Daca cei patru mostenitori au stabilite cotele ce le revin fiecaruia, din intregul teren, fara a fi delimitate strict, atunci trebuie o iesire din indiviziune.

Daca cei 4 mostenitori pe langa cotele ce revin fiecaruia au delimitat si parcelele respective, atunci vorbim de de dezmembrare.

Pentru aceasta este suficient sa faceti schita topografica de un expert in cadastru si apoi sa intabulati separat parcelele rezultate, respectand pasii descrisi mai sus de joha.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc.Cu stima.
Va multumesc Cu stima.
Carmen , trebuie facuta dezmembrarea la notar!

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- nelamuriri sflorin_1316 sflorin_1316 Buna ziua! Permiteti-mi cateva intrebari. Dupa 7 ani, sotul a divortat de sotie la notar. A lasat-o si cu un copil. A plecat de acasa de 6 luni, iar copilul ... (vezi toată discuția)
Tranzactie terenuri piffelix piffelix Dupa 2 ani de procese partile au hotarat imparteala pamantului constand din mai multe gradini in 6. Care sunt modalitatile prin care se poate face? (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune titlu legea 18/1991 emoldoveanu emoldoveanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati In urma aplicarii legii 18/1991, a fost eliberat un titlu de proprietate celor 4 mostenitori ai bunicului meu. Dintre acestia, ... (vezi toată discuția)