avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SC - activitate secundara toate codurile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SC - activitate secundara toate codurile Caen, legalitate

Buna Ziua,

Vreau sa-mi infiintez o societate comerciala (S.R.L.) si doresc sa-mi trec in actul constitutiv intregul cod caen. Stiu insa ca sunt anumite activitati care necesita autorizatii speciale pentru a putea fi desfasurate. Cum sau unde pot afla care sunt aceste coduri (activitati), pentru a le putea exclude din lista, ca apoi sa nu am probleme la registru in momentul depunerii dosarului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelg7 , utilizator 19:18, 6 August 2022
Aici gasiti lista codurilor CAEN:
[ link extern ] /
Practic lucrurile stau asa: in momentul in care dvs. va infiintati societatea, cei de la Registrul Comertului trimit organelor competente, de specialitate, o informare privind faptul ca societatea dvs. are printre obiectele de activitate unele care necesita autorizari ulterioare.

La inregistrare, va trebui sa completati o declaratie, in care mentionati ce activitati DESFASURATI EFECTIV. Astfel, dvs puteti adauga toate CAEN urile pe care le considerati utile, insa trebuie sa aveti grija ce declarati ca intreprindeti efectiv.

Majoritatea societatilor comerciale au mai multe CAEN uri prinse in actul constitutiv, insa nu se folosesc efectiv de ele...sunt acolo ptr orice eventualitate.

In momentul in care vine un control si cere sa ii prezentati documentele si sa ii explicati cu ce va ocupati, va va cere avizele si autorizatiile ptr activitatile pe ati declarat efectiv ca le desfasurati prin SC.

Zi buna,
Acum ceva timp stiu ca nu primeau dosarele daca printre obiectele de activitate se regaseau si unele care necesita autorizatii speciale. Genul ala de activitati doresc sa le scot din actul constitutiv, pastrand in schimb tot, pentru orice eventualitate. Ma gandeam ca poate exista undeva o lista a acestor "obiecte de activitate speciale ",sa le pot inlatura, ca asa tot codul caen stiu si eu sa-l gasesc pe google.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
LaurentiuBC, utilizator
Eu sa titi ca nu am avut niciodata aceasta problema.
Este,insa,adevarat ca fiecare Registru are o anumita practica si uneori chiar si referentii.
Iar o lista a acestor "coduri speciale" nu cred ca o sa gasiti. Trebuie sa le aveti in vedere pe cele care necesira autorizatii de la Agentia de Mediu (deseuri, spre exemplu) sau de la DirectiaSanitar Veterinara (legate intr un fel de producerea si servirea mancarii).
Deci nu pot gasi undeva o "lista" a activitatilor care necesira autorizatii sau a celor care obligat sunt obiect unic de activitate, codurile pentru banci, societati de investitii mobilare, etc, pentru a nu le mai trece ca activitati secundare?

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu caen din grupele 64,66 HIDEaNdSEK HIDEaNdSEK Buna ziua , am depus la ONRC dosarul pentru infiintarea unui SRL in care obiectul principal de activitate este CAEN 4791. Dar as dori , ca din profiturile ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti cate coduri CAEN sunt permise legal ptr a fi trecute in Actul Constitutiv al unei firme SRL pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Reguli de prevedere a anumitor coduri caen in actul constitutiv. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Va rog lamuriti-ma si pe mine referitor la urmatoarea chestiune. La intocmirea unui act constitutiv se pot introduce in acesta oricare coduri ... (vezi toată discuția)