avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admiterea in avocatura 2009 si noile coduri
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admiterea in avocatura 2009 si noile coduri

Am tot auzit vorbindu-se in ultima vreme despre faptul ca se intentioneaza adoptarea noilor coduri (civil, penal, procedura civila si procedura penala) pana in vara. Credeti ca se va realiza acest lucru?
In acest caz, cum ar trebui sa procedeze cu invatatul cei care se pregatesc pentru admiterea in avocatura? Sunt aceste coduri foarte diferite de cele actuale?
Va multumesc anticipat, as avea mare nevoie de lamuriri in acest sens.
Chiar daca ar face marea greseala de a adopta intr-o mare viteza aceste coduri, tot va trebui prevazut un termen rezonabil pana la intrarea acestora in vigoare.
In concluzie, nu cred ca tematicile pentru examenele viitoare vor fi modificate foarte rapid.
ba da,sigur ca admiterea in barou se va da conform noilor coduri!!! cum iti imaginezi ca vei avea la examen niste subiecte pe care le vei rezolva in functie de o legislatie care nu mai e in vigoare? logic ca vei rezolva subiectele conform legislatiei in vigoare! doh... pana si studentii vor da licenta in functie de noile coduri, iar pentru ei este mult mai nasol, deoarece codurile intra in vigoare la 15 mai, iar licentele se sustin in lunile iunie-iulie. voi aveti o gramada de timp pana in noiembrie cand se da admiterea in barou. si da,codurile vor intra in vigoare pe 15 mai,anul acesta. asa ca,puneti-va pe invatat. proiectele noilor coduri pot fi gasite cu usurinta pe google,chiar si pe site-ul baroului bucuresti. partea nasoala este ca nu se stie cand vor aparea tratatele noi. insa nu asta trebuie sa va sperie, ci faptul ca admiterea in barou se va da la nivel national incepand cu anul acesta,ceea ce inseamna,nu ca va fi greu,ci ca va fi o batalie crunta si vor intra doar cei mai buni sau cei care au pile.
Pareti foarte bine informat, insa chestiunea cu intrarea in vigoare a noilor coduri la 15 mai e, eufemistic vorbind, o utopie.
M-am uitat si eu peste noile proiecte de lege si , la ultimul titlu - Dispozitii finale , scrie ca ele vor intra in vigoare la un an(sau in termen de un an ) de la data publicării în Monitorul Oficial. ;)
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
vizitator1, utilizator
Daca pentru o lege de mai mica importanta, cum e cea cu retinerea datelor de trafic de internet, se prevad termene chiar si de 6 luni pana la intrarea in vigoare, sub nicio forma un nou cod nu va intra in vigoare aproape peste noapte. Sa ne amintim doar de "noul cod penal" si e de ajuns.

Tratatele noi sunt in momentul de fata inutile. S-au facut acum cativa ani pe "noul cod penal" de la acea vreme, au fost profesori care au tinut cursul dupa ele desi legea urma sa intre in vigoare abia dupa un an, si uite ca s-a tot amanat de studentii respectivi au dat licenta si multe alte examene tot dupa vechiul cod...

In plus, la examene nu se iau in considerare modificarile legislative foarte recente, cum e exemplul cu mai-iunie. Anul trecut la admiterea in barou din decembrie nu s-a avut in vedere modificarea legii profesiei efectuata in luna noiembrie, si nu e un caz singular.

Prin urmare, ceva mai multa moderatie nu strica, stimate kamar!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)
Examen barou 2012- se vor considera dispozitiile noilor coduri ? marius-T marius-T Buna ziua, stie cineva daca examenul de adm. in profesia de avocat din anul 2012(toamna) se va desfasura in lumina dispozitiilor noilor coduri? Noul Cod Civil ... (vezi toată discuția)