avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare bunuri intre frati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare bunuri intre frati.

Un frate doreste sa vinda celuilalt toate bunurile sale. Cum ar trebui sa procedeze?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:57, 26 Aprilie 2013
Pentru bunurile imobile actele trebuie intocmite in forma autentica. Se pot vinde, dona....donatia este scutita de impozit, pe cand la vanzarea de bunuri imobile chiar si intre rude se percepe impozit. Insa daca fratele care instraineaza bunurile are sotie si copii este mai Bine sa se faca vanzare si pretul sa fie sincer real si serios.
Pentru bunurile imobile pentru orice fel de act de instrainare ale acestora va trebuie intabulare.
Pentru restul de bunuri mobile , de uz casnic , autoturisme, se pot intocmi contracte de vanzare sub semnatura privata.
Doar bunuri mobile. Multumesc domnule notar. Ce inseamna asta contract sub semnatura privata? Mai trebuie inregistrat la notar? Are valabilitate juridica?
Vanzarea de bunuri mobile nu este obligatorie la notar, adica in forma autentica. Sub semnatura privata inseamna un contract intre parti, semnat de acestea. Contractul este legea partilor, nefiind vorba de bunuri imobile, ci mobile aceste contracte sunt valabile si sub semnatura privata.
Daca e vanzare si nu donatie atunci se plateste impozit, nu?
Multumesc domnule Joja.
La bunuri mobile nu platiti impozit pe tranzactie! Daca cititi cu atentie ce v am spus in primul mesaj v am spus ca doar la vanzarea de bunuri imobile se percepe impozit pe tranzactie chiar si intre rude. Deci la bunuri mobile nu se percepe impozit pe tranzactie!

Alte discuții în legătură

Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata cmary cmary Buna seara. Acum cateva luni am fost obligata din varii motive sa vand fiicei mele 3 proprietati, avand in acelasi timp inca doi copii majori. In momentul de ... (vezi toată discuția)