avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inscriere in ROI pentru reclama pe Facebook?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inscriere in ROI pentru reclama pe Facebook?

Buna ziua,

Ca firma am cumparat reclama pe FB care este inscrisa in Irlanda. Trebuie sa ma inscriu in ROI pentru ca realizez tranzactii intracomunitare. Stiti cumva care este sanctiunea daca nu sunt inscris in ROI?

De asemenea daca stiti plata imi apare ca plata la POS. Aceast lucru schimba cu ceva datele problemei?

Mentionez ca forma juridica este microintreprindere neplatitoare de TVA in Romania.
ART. 153^1 Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii

(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:c) persoana impozabilă care îşi are stabilit sediul activităţii economice în România, care nu este înregistrată şi nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau b) sau a alin. (2), dacă primeşte de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 150 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective.
Sunteti sigur ca FB e inscrisa in Irlanda? Eu stiam doar de Google. Pentru a achizitiona servicii google adwords, intr-adevar trebuie sa fiti inscris in ROI. Eu zic sa mai verificati o data unde isi are sediul FB. Eventual, daca chiar s-au mutat si ei in Irlanda, spuneti-ne si noua. Ar fi ceva nou.
Daca nu sunteti platitor de tva - de ce va faceti probleme ? Registrul este pentru DOAR pentru platitorii de tva.
Deoarece am investigat problema atat cu expert contabil cat si cu reprezentat legal de la google voi raspunde aici pentru alte persoane in aceeasi situatie(si de asemenea commenturile primite sunt departe de a ajuta pe cineva):

Firma trebuie sa fie inscrisa in ROI pentru a face tranzactii intra-comunitate(in cazul nostru receptionare serviciu). Pentru a fi inscrisa in acest registru trebuie sa fie platitoare de TVA pentru tranzactii internationale(nu neaparat si pentru intern)

Raspuns reprezentant Google:

este cert faptul că va trebui să figurați în ROI, însă pentru cel de-al doilea tip de tranzacție, vă recomand să consultați un expert în acest domeniu


Facebook este in aceeasi situatie sediul lor de pe facturile emise este Dublin, Irlanda
dar daca faceti achizitii intracomunitare sub plafonul de 10000 eur, nu ar fi trebuit sa fiti scutit de inregistrare? si eu sunt in aceeasi situatie si inca nu am inteles daca trebuie sa ma inregistrez sau nu intrucat achizitiile pe care le voi face sunt mai mici de 10000 eur
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
ade09_85, utilizator

Alte discuții în legătură

Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)