avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma cu datorii la stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma cu datorii la stat

Buna ziua,

Am o firma - SRL - care nu detine niciun bun si a acumulat datorii la stat in suma de 7.000 de lei. Cum o pot inchide fara sa platesc datoriile?

De asemeni, care este procedura de inchidere a unui SRL fara datorii?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 16:43, 29 Aprilie 2013
Se va dizolva si radia din oficiu pt. nedepunerea a3 bilanturi anuale la registrul comerţului.
Bilanţurile anuale nu se mai depun la Registrul Comerţului din anul 2011 - a se vedea în acest sens şi alte postări www.avocatnet.ro/content/for...
Nu este o variantă nedepunerea bilanţurilor deoarece această faptă se va înscrie în cazierul fiscal al asociaţilor / administratorilor.
Luaţi în considerare faptul că organul fiscal poate declara societatea insolvabilă şi poate atrage răspunderea în solidar a administratorilor / acţionarilor conform art. 27 alin. 2 lit. d Cod procedură fiscală.
Atunci?! Ce ma sfatuiti?
Să plătiţi datoriile şi să radiaţi societatea în mod voluntar. Trebuie să înţelegeţi că statul nu va rămâne niciodată în pierdere, adică nu va admite închiderea unei societăţi în condiţiile în care are o creanţă de recuperat.
nicoletastoian11 a scris:
Atunci?! Ce ma sfatuiti?

In ce constau datoriile ?

Alte discuții în legătură

Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate respectiv radierea petrutza_sv petrutza_sv Buna, Am o nelamurire in ceea ce priveste dizolvarea societatii sau radierea ei din Registrul Comertului. Ca sa detaliez putin, defapt incerc sa scap de ... (vezi toată discuția)
Orc cere dizolvarea firmei AGEXPRES AGEXPRES Am constatat ca sunt data in judecata de ORC pentru dizolvarea firmei ! Nu stiu pentru ce ! Puteti sa ma lamuriti? (vezi toată discuția)