avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, programul mi s-a "lungit" zilnic cu jumatate de ora, plus sambata, etc.
Am decis sa plec, dar nu mai pot acorda preaviz, pt ca deja am acceptat alta oferta si in 4 mai deja sunt plecat din tara. Ce pot face in cazul acesta sau ce se poate intampla in cazul in care angajatorul cere sa ii dau preaviz si eu nu mai vin la servici ?
Daca , in urma discutiei cu angajatorul ,acesta nu va renunta total sau partial la termenul de preaviz , conf, art. 81 alin 7 codul muncii,se ajunge la desfacerea disciplinara a contractului dv de munca.
In conditiile in care precizati ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin cim (daca il aveti), atunci dv puteti demisiona fara preaviz.
in demisie specifica fara preaviz. daca nu iti admite eventual iti va desface ctr de munca din vina ta ca abatere disciplinara. cam atat.
1. Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

2. Puteti solicita incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - implica realizarea unui acord al partilor cu privire la data incetarii c.i.m. ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

3. Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
1. Chiar daca se va ajunge la concedierea pe motive de indisciplina (absente nemotivate) nu va afecteaza cu nimic.

2. De aceea va recomand, in ultima instanta, sa lipsiti de la actualul loc de munca si sa dati curs ofertei de loc de munca.
Va multumesc pt ajutor, stiam ceva de genul dar nu eram 100% sigur. Acum 2 sapt, un coleg si-a dat demisia, a spus ca nu vrea sa mai stea in preaviz si a fost amenintat cu tot felul, ca va fi dat in judecata, etc si pana la urma a acceptat, constrans.
Oricum de plecat, plecam, chiar daca fostul angajator nu m-ar fi rechemat ( am lucrat in strainatate, mi s-a terminat contractul si am revenit acasa ), pt ca prea multe mi s-au promis la interviu si prea putine s-au si intamplat.
Inca odata, multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
UnDac, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)
Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)