avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Postarea fotografiilor (in care apar copii) pe Facebook

Pe Facebook sunt postate o multime de fotografii ale copiilor care frecventeaza gradinita, scoala, sub diverse forme: jocuri, serbari, reclama gradinitei, scolii, etc.
Intrebarea mea este: sunt legale asemenea postari cu imaginile copiilor, fara acordul parintilor?
Cel mai recent răspuns: blueelf08 , utilizator 10:35, 13 Septembrie 2013
Regula este ca parintii semneaza acordul pentru publicarea fotografiilor. Exceptie fac aceia care isi exprima acordul verbal.
In situatia in care apar fotografii cu copiii fara a avea acordul parintilor, acestea se retrag. Daca va apare copilul in poze fara ca dv. sa va fi exprimat acordul explicit, solicitati explicatii scolii/gradinitei, solicitati sa fie acoperita fata copilului dv. sau ce doriti in legatura cu acele fotografii, dar numai in privinta propriului copil.
Daca insa fotogaria este publicata doar cu acordul verbal al unuia dintre parinti?
Exista acordul verbal al mai multora, indiferent ce s-ar spune. Oricum, e indicat sa se consemneze acordul parintilor, tocmai pentru a se edita discutiile ulterioare.
Pe de alta parte, mie mi-e imposibil sa cred ca, in loc sa fie incantat ca i se vede copilul in activitati educative, se simte lezat vreun parinte. Cu toate acestea, ...
Am inteles, insa, in situatia in care, un utilizator de facebook - persoana fizica - posteaza fotografii ale minorului doar cu acordul unuia dintre parinti si a celuilalt nu, se poate solicita stergerea acelei fotografii?
Daca va referiti la d-na educatoare, n-o intereseaza care parinte si-a dat acordul. Daca va referiti la parintii copilului intre ei, n-are amestec gradinita. Fiti putin mai clar(a), ca amestecam lucrurile!

Alte discuții în legătură

Poza copil publicat fara acordul parintilor anca2017 anca2017 Buna ziua, ma puteti ajuta,va rog,cu informatii privind o cale amiabila de a rezolva problema pozelor postate on line fara consimtamant? mai ... (vezi toată discuția)
Publicarea pozelor cu minori in ce conditii e permisa? Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Pe un site al unei scoli cu clasele 1-8 + gradinita pot fi publicate fotografii cu elevii scolii,gradinitei fara acordul parintilor?Aceste fotografii au fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi educatoare Berceanus Berceanus Bună ziua, sunt educatoare necalificată la o grădiniță în mediul rural, în această grădiniță sunt doar eu, copilașii și îngrijitorul( doar dă ... (vezi toată discuția)