Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Persoana juridica este un subiect colectiv de drept. ("persoana juridica este, in esenta, un colectiv de oameni , mai mare ori mai mic, dupa caz" - zicea Prof Beleiu in cursul sau pentru anul I de studii).
Faptul ca in alte ramuri de drept, entitatile juridice, care pentru dreptul civil sunt persoane juridice , sunt desemnate prin alte cuvinte sau expresii (organe de stat, organizatii, institutii, unitati administrativ teritoriale sau mai stiu eu cum) nu e de natura sa puna vreun monopol pe ideea de "colectiv organizat". Nu stiu ce-ti veni cu colectivul asta...
Este persoana juridica orice organizatie ...care are o organizare de sine statoare si un patrimoniu propriu afectat realizarii unui anume scop (a se vedea art 26 din Decretul 31/1954).
Iar avocatul are dreptul (potrivit art 2 alin 3 din L 54/1995) sa asiste si sa reprezinte persoanele fizice si juridice , fara nici o distinctie dupa cum ...sunt botezate.