avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor militare

sunt pensionar militar din luna aprilie 2011,iar acum am vazut ca sa aprobat de catre senat legea recalcularii pensiilor militare,as dori sa stiu daca eu beneficiez de aceasta recalculare

sunt pensionar militar de invaliditate din luna Octombrie 2011,iar acum am vazut ca sa aprobat de catre Senat legea Reparatorie pentru revenirea cuantumului pensiilor la decembrie 2010,as dori sa stiu daca eu beneficiez de aceasta recalculare (revizuire).


1. Stiti foarte bine ca Parlamentul nostru are doua Camere deci legea respectiva trebuie aprobata si de Camera Deputatilor (care o poate modifica) si apoi promulgata de Presedinte si dupa aceea publicata in M.O.

2. Asadar sa asteptam publicarea legii, sa vedem continul ei si dupa aceea ne putem pronunta.



acum ca a fost aprobata si de camera deputatilor i-mi poate spune cineva daca eu beneficiez de revizuirea calcului pensiei militare(mentionez ca sunt pensionat din luna aprilie 2011)
Aveti rabdare sa se publice in Monitorul Oficial, sa o citim cu totii sa vedem despre ce este vorba si apoi discutam.
Potrivit actului normativ adoptat, pensiile militare recalculate in anul 2010, in baza Legii nr. 119/2010, vor reveni la nivelul de dinainte de recalculare.

Pensiile recalculate sau revizuite acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se platesc in cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010", se prevede in actul normativ.

Cadrele militare isi vor primi pensiile reintregite, la nivelul celor din decembrie 2010, incepand cu data de 1 octombrie 2013. Aceste pensii se vor mentine in plata pana cand cuantumul pensiei rezultat din inmultirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalcularii sau revizuirii, este mai mare decat cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

Alte discuții în legătură

Legea 241/2013 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Mama a beneficiat de pensie militara de urmas pana in luna ianuarie 2012. In ianuarie 2012 a fost diminuata in baza OUG 1/2011, fiind emisa o decizie de ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)
Exista document oficial, emis in 2012 (nu discutii si promisiuni, d-astea sunt f multe) care suspenda regularizarea pensiilor militare? c-gabriel c-gabriel In camera deputatilor s-a votat cu vot majoritar (in 14 iunie 2012) un proiect de modificare a OUG nr.1 din 2011 care proiect, prevede asa ceva. Se refera la ... (vezi toată discuția)