avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Materialul de urmarire penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Materialul de urmarire penala

As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care se constata, in cursul judecatii, ca nu a avut loc prezentarea materialului de UP ? Instanta va proceda ea insasi la prezentarea materialului de UP sau e un caz de nulitate relativa?
De asemenea, as dori sa stiu daca se pot administra probe noi in cursul judecatii in prima instanta in cadrul dezbaterilor judiciare sau doar pana la terminarea cercetarii judecatoresti? Aceeasi solutie e si in fata instantei de apel?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maite21 , utilizator 23:47, 27 Mai 2013
Neprezentarea materialului de urmarire penala are drept sanctiune potrivit practicii judiciare nulitatea absoluta a urmaririi penale iar daca dosarul se afla in faza judecatii se va restitui procurorului pentru refacere.

In cursul judecatii, sunt readministrate probele obtinute in cursul urmaririi penale ,putandu-se totodata sa se administreze probe noi.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Madalina Pascu, Avocat
Deci, e un caz de restituire pentru refacerea UP, desi nu e prevazut expres in art. 332?
Stiu ca se pot administra probe noi in cursul judecatii, dar pana in ce moment?
Da, se restituie dosarul pentru refacerea UP din cauza nelegalitatii sesizarii instantei.Probele trebuie propuse inainte de inceperea cercetarii judecatoresti.
Si materialul de UP se prezinta personal inculpatului/invinuitului sau poate fi prezentat si aparatorului?
Personal inculpatului, prezenta acestuia este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire MihaelaM84 MihaelaM84 Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si ... (vezi toată discuția)
Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)
Nulitatea prev de art. 177 pct.4 cpp DanyD DanyD Incalcarea prev.art.177 pct.4 Cpp este sanctionata cu vreo nulitate? In concret, daca inculpatul nu mai locuieste la adresa de domiciliu (fapt confirmat de ... (vezi toată discuția)