avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Art. 1809 din noul cod civil - titlu executoriu pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Art. 1809 din noul cod civil - titlu executoriu pentru evacuarea chiriasilor

Acum aproape un an am prezentat mai in detaliu o problema pe care am avut-o cu niste chiriasi care au refuzat sa elibereze apartamentul inchiriat dupa expirarea contractului si problemele intampinate in instanta ca sa obtin incuviintarea executarii silite prin evacuare.

Initial judecatoria sector 1 a refuzat sa recunoasca caracterul de titlu executoriu al unui contract de inchiriere sub semnatura privata si inregistrat la administratia financiara, in ceea ce priveste evacuarea chiriasilor dupa expirarea contractului. Instanta a solicitat investirea contractului cu formula executorie.

Ulterior, completul de investiri a respins ca lipsita de interes cererea de investire cu formula executorie a contractului.

Aflandu-ma in aceasta situatie contradictorie, am depus recurs.

Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in final si a recunoscut faptul ca in baza art. 1809 din Noul Cod Civil, un contract de inchiriere sub semnatura privata si care este inregistrat la administratia financiara reprezinta titlu executoriu in ceea ce priveste eliberarea apartamentului si evacuarea chiriasilor, la expirarea termenului contractului.

Din nefericire pentru mine, decizia Tribunalului Bucuresti a venit la 9 luni dupa expirarea termenului din contractul de inchiriere si la 4 luni dupa ce eu reusisem sa ii determin sa elibereze apartamentul.

Alte discuții în legătură

Investirea cu formula executorie a unui contract de inchiriere sub semnatura privata, inregistrat la fisc madoiclimber madoiclimber Poate fi investit cu formula executorie un contract de inchiriere sub semnatura privata, si inregistrat la administratia financiara? Care este procedura in ... (vezi toată discuția)
Restituirea unui apartament dat in locatiune invocand in instanta art. 1809 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Cum se interpreteaza prevederile Art, 1809 din Cnoul Cod Civil? \"Art. 1809 Expirarea termenului (1) Contractul de locaţiune încetează de drept la ... (vezi toată discuția)
Restituirea apartamentului inchiriat la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Am mai prezentat unele detalii despre cazul cu care ma confrunt... Am inchiriat un apartament, cu contract de inchiriere pe durata determinata, ... (vezi toată discuția)