avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire RCA

Buna Ziua.Detin o motocicleta cu care astazi am facut un accident.O doamna soferitza a iesit cu spatele din incinta unei interprinderi si ma acrosat pe mn destul de usor dar eu fiind in mers (cu ceva viteza) ,impactul destul de usor ma aruncat pe asfalt iar motocicleta a fost facuta cam praf.Doamna soferita detine un RCA de la city insurance.Din cate mi sa spus e dauna totala motocicleta.Care RCA despagubeste mai bine ?mai repede si eventual mai mult.Am ramas de acord cu doamna soferita ca isi face eventual o alta asiguare la o firma mai buna decat cea pe care o are ca apoi sa imi dea amiabila.Sfaturi ?
Cel mai recent răspuns: Ene Dragos , Consilier juridic 16:37, 3 Iunie 2013
Singura polita RCA care va poate despagubi este cea in vigoare la data producerii accidentului.Oricat ar dori doamna sa isi procure alta polita RCA cu data retroactiva, nu mai este posibil. Va sfatuiesc sa ii luati o copie a politei RCA in vigoare si sa completati constatul amiabil de accident, apoi va prezentati la asiguratorul RCA pentru deschiderea dosarului de dauna.
da stiu insa sfatuit am fost ca sa merg cu doamna sa isi faca o alta rca valabila de maine eventual si ca peste cateva zile sa fac amiabila pentru ca oricum zilele astea sunt cam sifonat (julituri ...vanatai).
fiind polita noua, sigur proaspatul asigurator va face cercetari amanuntite, incercand sa dovedeasca frauda. daca o sa reuseasca, o sa fie amuzant.
city e o.k., daca doamna avea carpatica, euroins, ce mai faceai?
si, oricum, pentru ca va avea 2 polite active, vor despagubi amandoi asiguratorii, in mod egal...
si sa merg pe city insurance ?oricum motocicleta e cam daunta totala.trag doar sa ma despagubeasca cat mai mult....::(
doamnei soferite ii expira cumva asigurarea?
toti asiguratorii trebuie sa plateasca despagubiri in conformitate cu daunele constatate.
nu cunosc daca isi poate face o alta asigurare atat timp cat are una in vigoare. anterioara accidentului este clar ca nu poate.
niciun asigurator nu despagubeste mai mult decat constata.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Accident din vina altuia cu vatamare corporala, pagubitul avand rca expirat dani.gujan dani.gujan Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema. In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins ... (vezi toată discuția)
Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)
Accident cu o persoana fara rca shalizar shalizar am facut un accident cu o persoana care este vinovata pentru neacodrare de prioritate si pe deasupra nu avea nici RCA, asigurarea intraindu-i in viguare de ... (vezi toată discuția)