avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il cresc

Am aflat de curand ca,copilul pe care il credeam a fii al meu are de fapt un alt tata.Este adevarat faptul ca incertificatul de nastere sunt trecut ca tata al copilului(la acea data credeam ca eu sunt tatal natural ceea ce sa dovedit ulterior a fii fals).Mentionez ca sunt in continuare casatorit cu mama copilului(mama nu are cunostiinta de faptul ca stiu ,ca nu sunt tatal copilului).
Pot da in judecata tatal natural al copilului si cere acestuia despagubiri avand in vedere faptul ca eu I-am crescut copilul si ca el cunoaste faptul ca este tatal (natural al) acestuia
Sper ca m-am facut inteles si va multumesc anticipat pt raspunsuri!!!
Scuzati-ma ca incerc o opinie...nejuridica! Probabil ca ati putea sa-l dati in judecata pe tatal natural, dar nu sunt eu competenta sa va raspund, caci nu sunt avocat.
Alegerea cred ca este insa mult mai profunda. Probabil ca iubiti copilul, si copilul, in raspuns va iubeste. Sotia nici nu stie ca dvs ati aflat ca in fapt nu sunteti tatal. E un gest de eleganta si generozitate din partea dvs. Daca veti promova o astfel de actiune, cu copilul....cum ramane? El va afla ca propriul tata nu a avut nicio problema ca nu-i poarta numele, ca nu e trecut in certificatul de nastere, ca nu a fost in fiecare clipa aproape de micut, asa cum ati fost dvs. Nu cred sa-l faca prea fericit pe viitor aceasta "descoperire".
Decizia este strict a dumneavoastra. Dar poate nu e una esentialmente juridica. Aveti sansa, dvs si copilul, sa va bucurati unul de altul si sa va iubiti. Any fool can be a father, it takes a real man to be a dady! Mai ganditi-va:)
Nu puteti sa-l actionati pe tatal biologic in judecata .. pt ca nu omul ala e tatal, ci dvs, intai ar trebui tagaduita paternitatea . Apoi, nici motiv nu aveti.. ce vina are?
Cati ani are copilul , la data nasterii lui erati casatorit cu mama?
''ce vina are ?'''
Eu daca divortez maine statul ma obliga sa platesc pensie alimentara,de ce ,doar pt ca am recunoscut un copil care sa dovedit a nu fii al meu.
El chiar nu are nicio vina ??? nu poate fii tras la raspundere in niciun fel???
Daca ati recunoscut copilul, puteti contesta recunoasterea paternitatii, iar daca erati casatorit, puteti contesta paternitatea, daca rezolvati cu asta nu platiti pensie.
Nu vreti sa ziceti cati ani are copilul..
Nu, chiar n-are nici o vina, daca vreti sa cautati vina cuiva, cautati mai aproape de dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
copilul are 4 ani , ce relevanta are varsta copilului ???
este adevarat ca sotia are si ea partea ei de vina , sa inteleg ca in astfel de cazuri barbatii sunt absolviti de orice vina ''daca femeia a vrut ''

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-urgent narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu ... (vezi toată discuția)
"copilul meu ,dar pe numele altuia" m_ady_alx m_ady_alx am avut o relati cu o femeie casatorita de aproximativ 3ani ,din care a rezultat si un copil, greu este ca nu am putut sa declar eu copilul ,nu ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)