Buna, sunt PFA din 2001, sunt si angajat din 2013, pina in februarie 2013 am platit contributia pentru pensii direct la Casa de pensii / Finante, sumele cuvenite pilonului 2 de pensii au fost varsate in contul meu de la fondul de pensii la care sunt participant. Luna aceasta am avut marea surpriza sa constat cum ca din contul de la fondul de pensii la care sunt inscris mi-a fost retrasa toata contributia platita ca si PFA. Deocamdata nu am primit un raspuns/lamurire de la casa judeteana de pensii, probabil o sa adresez o sesizare Casei Nationale de pensii.
Un reprezentant al fondului de pensii mi-a spus ca in fisierul lunar ce se trimite de catre Casa nationala de pensii pe CNP-ul meu apar 2 intrari, una cu suma primita de la angajatorul actual si una cu minus cu tot ce au primit de la casa de pensii cat am fost doar PFA.
Inca nu am ajuns personal la Casa de pensii, ar trebui sa-mi iau o zi liber, pe cat posibil incerc sa rezolv problema prin telefon / e-mail/internet.
Intrebarea mea este, cum e posibil ca o casa judeteana de pensii sa retraga banii din contul unui contribuabil deschis la un fond privat pilonul 2?
Mai cunoaste cineva un caz similar / o cauza probabila?
Va multumesc!