avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa la tara fara numar CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa la tara fara numar CF

buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit dar intrebarea mea ar fi care sunt pasi de urmat pentru a intra in posesia actelor ce dovedesc existenta titlului de proprietate in caz de vanzare a bunului proprietatea bunicii.
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 09:25, 12 Iunie 2013
Demersurile sunt in functie de modul in care bunica a dobandit imobilul in discutie. Cel mai probabil va fi necesar sa deschideti o actiune judecatoreasca. Luati legatura cu un avocat.
de fapt terenul de sub casa a fost mostenit si iar apoi ea a construit casa . nu inteleg de ce trebuie sa deschid o actiune judecatoreasca? casa apara le primarie in registrul agricol pe numele ei .
pai vedeti daca a fost colectivizare.daca da ar fi trebuit sa faceti cerere de retrocedare la legea 19/1991. daca nu puteti face un proces de uzucapiune. contactati un avocat pt mai multe informatii
Terenul este mostenit de dansa de la parintii sai? la primarie aflati in ce baza are deschis rolul, daca este "zestre" terenul, iar casa este, asa cum sustineti, construita de ea si exista in evidentele primariei, ceea ce aveti de facut este sa luati legatura cu un topometrist care va face masuratorile, ii predati acestuia adeverinta de rol+certificat atestare proprietate+proces verbal vecinatate (toate eliberate de primarie) iar in baza acestora se va putea da nr. cadastral imobilului.(nu carte funciara, doar nr. cadastral) conform noilor reglementari in materie, in curand se vor emite Certificate care atesta dreptul de proprietate - de catre notariate- iar in baza acestora se va intocmi si cartea funciara.
asa m-am gandit si eu ca trebuie sa iau legatura cu un topograf si in nici un caz nu avocat, pentru ca in evidentele registrului agricol al primariei apare ca si casa de locuit . ce inseamna ""adeverinta de ROL"
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2013
bea_iza, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o situație mai delicata.mi s-a eliberat ... Cameliadiac Cameliadiac Bună ziua, Am și eu o situație mai delicata.Mi s-a eliberat de către primărie un certificat de punere in posesie pe numele tatălui decedat în loc de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă un teren a fost vândut? MadalinaET MadalinaET Buna ziua, de curând am fost la primărie pentru a ma interesa de pământul agricol al bunicii mele pe care dorim sa îl vindem și am descoperit ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)