avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neintelegere cu firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Neintelegere cu firma de recuperare

Buna ziua,

Tatal meu a avut un credit la banca si din motive de sanatate nu am mai putut plati ratele la banca(el sta la tara si este paralizat la pat).
Am fost preluati de o firma de recuperare ,am mers si am stabilit de comun acord sa platim 100 euro pe luna ,asa cum plateam si la banca.Mi-am luat angajamentul in scris ca eu voi plati lunar aceasta rata.
Prblema este ca m-am tinut de cuvant si in fiacare luna in ziua stabilita ,am platit cei 100 euro.Acum am primit o hartie de la ei in care este mentionat faptul ca vom fi contactati la domiciliu,intrucat nu am dat curs la nici-o oferta propusa de ei .
Intradever am primit mai demult o hartie de acest gen in care propuneau sa achitam jumat din datorie si cealalta jumat o suparta ei(era vb de 2000 euro).
Le-am comunicat telefonic ca ,daca aveam acesti bani nu ajungeam la o firma de recuperare.
Dim .am sunat la ei si dna de acolo spunea ca,am primit aceasta instiintare intrucat ,trebuie sa platim mai mult pe luna adica 150 euro.
Ma voi opri ,intrcat este f.mut de scris si as vrea sa ma ajutati cu un sfat,ce as putea sa fac .
Mentionez ca eu luna d eluna platesc cei 100 euro.
Ei nicodata nu au vrut sa faca in scris ,o hartie in care sa se stipuleze faptul ca,eu mi-am luat acest consimtamant .
Am facut eu un angajament de plata dar ,nu au vrut sa-mi de-a nr de inregistrare.
Buna ziua,

Din pacate, astea sunt firmele de recuperare. Niste firmulite cu angajati prost pregatiti care fac tot felul de abuzuri intrucat nu exista o reglementare a activitatii lor.
de aceea, isi pacalesc debitorii in diverse moduri.
Aveti bunuri in proprietate?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Avem casa.
tata mai avea de achitat la vremea respectiva din credit 2400 euro iar aceasta firma de recuperare a cumparat datoria de la banca ,si ne-a anunat ca avem de achitat 3900 euro.
Am convenit sa pltim 100 euro pe luna.
Chiar nu se poate face ceva in acest caz,Adica 2 ani si jumat ti-am platit lunar suma convenita ,iar acum nu va mai convine si ma amentintati cu executare silita.
Cu cine trebuie sa vb ,chiar nu pot sa cred ca se procedeaza in acest fel.
De unde sa patesc eu acum cat vor ei pe luna.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Da, va trebui sa dansati dupa cum va canta ei.
Nu mai aveti dreptul sa platiti in rate ci toata suma o data.
Daca nu platiti lunar suma ceruta de ei, pot cere l executarea silita a imobilului.
Eu zic ca 50 Eur in plus, este o suma care poate fi suportata, imai ales ca varianta vanzarii silite a casei este o varianta extrem de defavorabila dumneavoastra.

Trimite-tile adresa scrisa, cu confirmare de primire, prin care ii anuntati ca sunteti de acord sa platiti 150 Eur lunar, pana la achitarea in intregime a creantei lor.
Bun platesc mai mult cu 50 euro dar ,daca peste o luna ma obliga sa platesc din nou mai mult mai mult atunci ce fac?
Am si eu o colega de servici care a a vut aceiasi problema insa,a fost chemata la firma de recuperare X si au convenit in scris sa plateasca suma respectiva (repet in scris).
Nu este ceva sigur ..nu stiu daca ma intelegeti ,adica posibil ca peste o luna sa-mi spuna sa platesc mai mult cu 200 euro ..........
Doamna, ati spus ca ei au afirmat ca nu ati dat curs ofertei propuse de ei? Pai eu am inteles din asta ca aveti o oferta scrisa, din partea lor, sau una telefonica macar.
Dvs la trimiteti notificare ca acceptati oferta. Acest lucru inseamna un angajament, intre ei si dvs. Daca vor cere sa platiti mai mult, ii dati in juduecata, intr-o contestatie la executare , si mentionati ca dvs v-ati respectat oferta, iar ei nu si cereti anularea executarii incepute cu nesocotirea intelegerii intre debitor si creditor.

Alte discuții în legătură

Executare silita rocky rocky Buna ziua, Sora mea are un credit restant de cca 11.600 eur. Banca unde a contractat creditul a vandut datoria catre o firma de recuperare care a trimis ... (vezi toată discuția)
Recuperatori- neintelegeri asupra sumei de plata violetaanna violetaanna Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva informatii ,intucat nu am unde sa ma adresez ,tocmai de aceea am apelat la acest site. In 2009 am facut un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare ameninta cu executarea , dar nici nu vrea sa semneze un acord de plata ANNA192 ANNA192 tatal meu are un credit la ofirma de recuperare ,am convenit cu dansii si am facut un angajament de plata lunar am achitat 100 euro si acum pt ca data de ... (vezi toată discuția)