avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie achitata in contul altei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie achitata in contul altei institutii locale.

Buna ziua. Am domiciliul in judetul Cluj, intr-un sat.
Am primit o amenda de circulatie, in data 30.01.2013, in prima localitate de langa Cluj-Napoca, Floresti. Am achitat prin ghiseul virtual, in contul primariei Cluj-Napoca, Amenzi politie, 1/2 din suma in termenul legal.
Astazi primesc de la Primaria de domiciliu, instiintare de plata a amenzii, sau sa depun dovada platii. Citind diferite materiale pe acest subiect am dedus ca trebuia sa achit amenda la primaria de domiciliu?!
Va rog mult un raspuns competent. Multumesc
Cel mai recent răspuns: romeorada , utilizator 14:27, 30 Septembrie 2013
Din ce stiu eu trebuia trimisa copie dupa chitanta de plata. Atfel veti figura in continuare cu debite.
daca amenda a fost achita prin intermediul ghiseului virtual nu se mai trimite chitanta.

in partea de jos a procesului verbal unde scrie "Instiintare" sunt cateva indicatii privind plata amenzii
.............
Conform procesului verbal de constatare a contraventiei seria _______ nr. __________ , încheiat la |__|__|__|__|__|__|__|__| s-a stabilit drept amenda suma de __________________ lei, pe care va trebui sa o achitati la _______________________ , la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori ale altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile bugetelor locale sau la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României.
"Chitanta si copia procesului-verbal se transmit în termen de 15 zile de la comunicare unitatii din care face parte agentul constatator. Plata se poate efectua si prin instrumente de plata electronice în cadrul Ghiseului virtual de plati, caz în care nu aveti obligatia de a face dovada platii unitatii din care face parte agentul constatator. În caz de neplata a obligatiilor se va trece la executarea silita."

atat timp cat s-a platit in contul unei autoritati a administratiei publice locale, in acest caz, primaria Cluj, nu cred ca existe o problema. eventual solicitati Dlui Boc o dovada a platii.

dupa efectuarea platii ar fi trebuit sa primiti o confirmare a platii prin email pe care o puteti prezenta primariei locale drept dovada a platii .

daca nu ati primit asa ceva faceti un extras de cont ptr ziua respectiva si prezentati o copie a extrasului primariei.

pe extras trebuie sa se regaseasca contul si/sau beneficiarul platii si obiectul platii.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
cyan, moderator
Multumesc mult.
Am depus la primaria de domiciliu listarea e-mail-ului de confirmare a platii si a fost OK.
Eu am achitat prin ghiseul.ro pentru ca am citit pe chitanta ca nu mai trebuie depusa copia la Politie.
Sistemul informatic pare a nu fi perfect , cei de la Politie totusi asteapta hartia. Cred ca e vorba incompetenta oamenilor, a lucratorilor din sistem, o mare abrambureala in institutiile publice ... dar imi pot pastra parerile si opiniile pentru mine
NU ar trebui si totusi trebuie, un paradox ca multe altele....
cristinaurian a scris:

NU ar trebui si totusi trebuie, un paradox ca multe altele....

Buna seara,
Ma poate cineva lamuri cu urmatoarea dilema:
Am domiciliul in Slatina si am luat o amenda de circulatie in Giurgiu. Vreau sa platesc amenda pe ghiseul.ro si nu stiu ce localitate sa aleg din Lista institutii la Plata fara autentificare. Slatina (domiciliul) sau Giurgiu (unde am luat amenda)?
Si inca ceva: La taxa selectata aleg Amenzi circulatie cu sau fara debit?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Amenda , ca am traversat prin loc nepermis katakata katakata Astazi am primit o amenda , recunos ca am gresit . Asi dori sa stiu unde pot sa o platesc si daca trebuie sa fac dovada ? ( locuiesc in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Amendă plătită online Rita93 Rita93 Buna ziua, Aș avea nevoie de ajutor.În data de 23.10.2014 mi s-a întocmit un proces verbal,este vorba despre o amendă pentru parcare.A doua zi m-am dus ... (vezi toată discuția)
Amenda always always Buna ziua, mi-a venit si mie o amenda la adresa din buletin, eu acum stau in bucuresti. Se poate plati amenda in buc? sau trebuie sa ma duc acasa sa o platesc, ... (vezi toată discuția)