avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calcul numar functii de conducere conf OUG 77/2013
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calcul numar functii de conducere conf OUG 77/2013

Cum se stabileste numarul functiilor de conducere conf. OUG 77/2013 in cazul unei primarii, ex : numar total de posturi aprobate - 180 din care : 1 Primar, 2 Viceprimari, 1 Secretar municipiu, 1 Administrator public, 4 functii in cabinetul primarului ( functii care fac exceptie de la reducere ) .
Se aplica 12% la numarul total de 180 posturi sau la 171 posturi ( numar total - numarul functiilor exceptate de la reducere ) ?
Articolul 3
(1) Instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la art. 1 alin. (1) au obligaţia să îşi modifice structurile funcţionale, astfel încât numărul total al funcţiilor de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice care are în aparatul propriu/de specialitate şi personal contractual ori, după caz, numai personal contractual să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate. Pentru determinarea numărului total al funcţiilor de conducere prin aplicarea cotei de 12%, se procedează după cum urmează:
a)în cazul în care numărul rezultat este mai mic de unu, acesta se rotunjeşte la întreg;
b)în cazul în care numărul rezultat este mai mare de unu, acesta se rotunjeşte la numărul întreg imediat superior acestuia, dacă fracţiunea este mai mare de 0,50.
(2) Numărul funcţiilor de conducere stabilit potrivit alin. (1) nu include funcţiile de demnitate publică alese sau numite, precum şi cele asimilate acestora, funcţiile de primar, de viceprimar, de preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean, funcţiile publice din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţiile publice de secretar al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, funcţiile de administratori publici, funcţiile de conducere din cabinetul demnitarului şi funcţiile de conducere a căror ocupare se face prin detaşare cu personal din cadrul instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, conform statelor de organizare „Anexa M“, aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Deci ... functiile de demnitate publica alese sau numite, precum si cele asimilate acestora, nu intra in calcul!
Si posturile de la Cabinetul Primarului le iau in calcul sau nu ( in cazul nostru este vorba de un compartiment, fara functie de conducere ). Totusi mi se pare neclara exprimarea, textul spune ca functiile de demnitate publica si asimilatele nu sunt incluse ( ca numar ) in numarul total de functii de conducere din institutie, nu ca se exclud ca posturi la calcul ...
Nu, posturile de consilieri ai primarului nu se iau in calcul. De asemenea nici personalul detasat. Va rog sa-mi spuneti si mie, cei care stiti, cum ramane cu reducerea de personal de 4%. In ce cazuri se aplica?
Nici detasatii ? Dar unde scrie de asta ?
Se aplica 12% la numarul total de posturi aprobate prin organigrama. Daca ai 180, faci 12% la 180, art. 3 alineat 1 din ordonanta, sau 171 dupa ce reduci posturile vacante.
22 (21) functii de conducere, exceptie secretar oras, administrator public si ce mai trec ei acolo .

De ce sa nu se ia in calcul posturile de consilieri ai primarului ? Sunt aprobate si sunt in organigrama. Sunt exceptate de la reducere, atat si nimic mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 112 din legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici Costin_ru Costin_ru Avand in vedere cele doua articole din Legea nr. 188/1999, as dori opinia dvs in interpretarea acestora, tinand cont de faptul ca se doreste modificarea ... (vezi toată discuția)
Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
V a intreb daca un primar de comuna poate sa angajeze consilieri ... olga2011 olga2011 V a intreb daca un primar de comuna poate sa angajeze consilieri personali,sigur din banii catatenilor.specific ca la primarie exista contabil sef,secretar cu ... (vezi toată discuția)