avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu vecini care imi chinuie copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu vecini care imi chinuie copilul

Buna ziua,

Am si eu o problema si as avea nevoie de un sfat.
Anul trecut am avut o discutie cu o familie din bloc si de atunci au inceput problemele.
Eu imi cresc singura copilul, fiind de dimineata pana seara la munca el este singur acasa toata ziua, are 8 ani acum. Cand iese afara se iau de el mereu si il ameninta ca il bat, isi pun copilul sa il loveasca, ii invata pe ceilalti copii sa nu se joace cu el, etc. Astazi copilul lor, ne-a lipit foi pe usa pe care a scris ca suntem prosti etc, nu stiu exact pt ca sunt la munca momentan. Problema este ca momentan cel mic nu iese din casa decat daca sunt eu cu el pt ca oricand lucrurile pot degenera, oamenii de afara nu se baga in nici un fel si oricand o piatra poate sparge capul unuia din ei mai ales ca acest copil are suportul parintilor lui. Deja nu mai este o cearta intre copii si nu ma inteleg cu acesti oameni, stiu ca suntem singuri si nu fac altceva decat sa ne chinuie zi de zi.
Ce pot sa fac? Copilul meu este terorizat si nu e normal sa isi petreaca vacanta de vara in casa de frica vecinilor.
Daca starea litigioasa a ajuns sa se materializeze prin inscrisuri ,daca detineti probe temeinice care sa sustina si sa dovedeasca fapte de amenintare care sa va cauzeze o stare de teama si nesiguranta,sesizati oficial politia pentru a face cercetari ,functie de care poate dispune sanctionarea autorului
Multumesc din suflet. Biletul este scris de copilul lor. Se poate considera proba? Apartamentul in care stam este al unei rude care este plecata din tara si nu am inca flotant, ma vor baga in seama daca locuiesc aici fara forme legale momentan?
Daca exista proba materiala=biletul ,acesta va fi apreciat drept dovada a actelor si actiunilor concrete si materializate ,desfasurate de autor impotriva intereselor dvs legitime
Cati ani are copilul care a scris biletul?

Oricum, nu puteti schimba situatia de fapt? E cam mic la 8 ani sa stea singur toata ziua. Nu aveti un afterschool de stat? O bunica? O vecina mai libera? E foarte greu pentru un copil de 8 ani sa stea singur toata ziua.
Nu stiu ce sa va spun despre agresiunile in cauza, pana acum s-a intamplat ceva? S-au impins, s-au batut, ce s-a intamplat efectiv? Sau e o stare de tensiune?
Aveti dovezi ale discutiilor dintre dv. si vecini? martori etc.?
Din pacate suntem doar noi 2, probabil de aceea isi si permit asemenea lucruri...nu mai avem bunici la care sa mearga, afterschool e organizat la scoala doar pe perioada scolii si unul privat nu ne permitem....este o vecina care merge la el, ii pune sa manance, se joaca cu el dar nu poate sta de dimineata pana seara cu el din pacate...iar bona am avut si ce sa va zic ca mi l-a pierdut in cartier la cand avea 3 ani, 2 ore nu a stiut nimeni de el .....e foarte responsabil, mentin legatura cu el tot timpul cat sunt la munca insa nu este lasat in pace de copii...acestia invatati de perinti evident......nu am cum sa schimb situatia pt ca am incercat sa vb cu parintii si sta si imi rad in fata la modul "si ce poti tu sa faci?".....copilul care a scris biletul are 12 sau 13 ani..s-au si impins.....a aruncat cu bulgari de pamant in copilul meu...insa batai nu au existat pt ca ma suna mereu si daca sunt acasa ies eu afara si il iau ....daca nu fuge in casa....insa e foarte foarte stresant pt el iar pe mine ma doare sufletul...si nu am efectiv cu cine sa vb....am incercat va rog sa ma credeti...dar degeaba...martori sunt ....toti copii si parintii de afara insa doar o familie ar putea fi martor mai exact...pt ca restul sunt vechi in bloc, grupul vesel si niciodata nu s-ar da de gol unul pe altul pt ca ar fi exclusi din grupul format ......vor sa stie mereu cine cu cine ce cand etc....si cum nu stau cu ei afara pt ca nu am timp si cat am prefer sa il petrec cu copilul nu la seminte si bere se simt deranjati probabil....singura metoda de a evita aceste lucruri a fost ca dupa munca sa plec cu el in parc ...sa nu mai stea in fata aici insa nu stiu daca e o solutie permanenta.....

Alte discuții în legătură

Agresiune verbala marian_20074 marian_20074 Nu ma pricep prea mult la avovatura dar as dori sa intreb ce pot face contra unui minor (baiat, 14 ani) care imi agreseaza tot timpul fetita de 10 ani, ultima ... (vezi toată discuția)
Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Cum poate raspunde penal o educatoare batausa? kenitza kenitza Buna ziua. Educatoarea ii pedepseste uneori, zilnic aproape, lovindu-i peste fata, cap, le da cu pumnul si cu creionul in cap, ii paruieste, urla la ei, ii ... (vezi toată discuția)