avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie

Buna seara.Tatal meu este internat in spitalul de pshiatrie din C-TA de fratele meu si incerc de 2 luni sa-mi scot tatal si nu pot , am platit si un avocat si nimic.Doresc sa-mi spuneti ce pot sa fac sa-mi iau tatal acasa ,mentionez ca tatal nu este bolnav mintal ,este lucid si are si pensie se poate descurca .Sta in sptial de 8 luni si doctori il tine acolo cu forta ,tata doreste sa vina acasa .Va multumesc
Buna seara,
Care a fost motivul internari in spital al tatal dumneavoastra..trebuie sa scrie in fisa de internare , a suferit sau sufera de vreo boala anume ?
Ce interes are fratele ca tatal dumneavoastra sa stea in spital?
Contactati unitatea medicala,analizati diagnosticul si discutati posibilitatile de externare
Daca avocatul nu va poate ajuta, nu cred ca veti obtine mai mult pe acest forum. Logic exista doua posibilitati: este internat pe drept, caz in care trebuie sa ramana internat pana cand se vindeca sau este internat pe nedrept (de ex. un medic a primit mita). A doua posibilitate este o infractiune si ma gandesc ca un medic amenintat de un avocat cu o posibila ancheta ar da dracului mita si ar inventa un motiv sa-l externeze. De aceea mi se pare improbabil ca sa fie ceva ilegal la mijloc. Oamenii care nu sunt de meserie pot avea impresia ca anumiti bolnavi psihici ar fi sanatosi si ii incurajeaza sa nu-si ia tratatmentul iar in felul acesta ei devin si mai bolnavi. Nu ati mentionat un diagnostic, de obicei in astfel de cazuri ne putem gandi la psihoza sau la dementa. Nu stiu precis ce zice legea in Romania dar in tara in care sunt eu a fi bolnav psihic nu este in sine un temei de internare fortata, cineva poate fi aici internat fortat doar daca este un pericol pentru sine sau pentru altii. Restul pot fi internati doar daca isi dau consimtamantul. Neglijarea sistematica a propriei slujbe, igiene, pofte de mancare sau a statutului social poate fi aici vazuta drept "pericol pentru sine". De exemplu cineva care isi transforma propriul apartament in cocina de porci poate fi internat fortat.
tatal meu are vasta de 75 si 3 casa un teren de 1500 de m ,cumnata a acuzat ca ar fi violent si iar fi dat 2 palme,sta in spital de pshiatrie ca fratele da mita ,am vb cu medici si pe propia raspundere si semnez ca il iau la mine acasa pe tata ,dar nu vor .ce pot sa fac
dar avocatul a luat bani si nu a facut nimic asa ca am pierdut bani si tatal meu tot in spital sta .Mentionez inca o data am fisa de la medicul de familie care arata ca tatal meu nu are probleme pshice este perfect sanatos .unde sa apelez ca nimeni nu vrea sa ma ajute

In ce tara traim unde fiecare face ce vrea .Nu are nici un diagnostic .Cumnata mea a declarat ca este un om violent si nu se poate sta cu el in casa.TATAL are pensie 3 case si un teren de 1500m (DECI la mijloc este averea)fratele locuieste in casa tatalui ,iar cele 2 case sunt inchiriate care tot fratele ia bani.Nu -inteleg daca avea probleme sau nu dorea sa-l ingrijeasca dece nu la dus la un azil de batrani unde este ingrijit foarte bine.Tatal meu este un om sanatos tun , sau sa-mi spuna la dus la spitalul de psihiatrie fara sa stie nimeni.



Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)
Abuz medical GIZEH GIZEH Buna ziua Buna ziua Am fost internat de mai multe ori in diverse spitale de psihiatrie de catre membrii familiei exclusiv pe fondul unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)