avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz Politia Locala, vatamare corporala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz Politia Locala, vatamare corporala

Buna ziua,

In data de 03.07.2013 eu si un coleg am fost victime unui abuz al mai multor angajati ai politie locale Ploiesti.
Pe scurt. Eram intr-un parc si am incercat sa trec printr-o zona in care era amplast un gardulet (ne semnalizat cu interzis trecerea sau vreun anunt care sa interzica trecerea),m-au acostat 2 politisit de la interventii de la politia locala si m-au bruscat,m-au lovit,colegul meu vazant ce se intampla a scos telefonul si a inceput sa filmeze. Ne-au pus catusele si ne-au bagat in duba de interventie si ne-au dus la sediu. Cand am ajuns i-am intrebat de ce ne-au adus? de ce ne bruscheaza? de ce nu respecta legea? si de ce abuzea de puterea care o au.? Colegului meu i-au scos telefonul din buzunar,i-au sters toate filmarile,l-au amendat si l-au trimis acasa.
Pe mine m-au bagat intr-o camera,m-au legitimat si a venit un politist local cu o camera de luat vederi si m-a intrebat ce s-a intamplat. Am inceput sa spun si cand am ajuns la partea cu abuzurile colegilor a oprit camera de luat vederi si a plecat. Apoi au intrat politisti locali care au fost cu noi in duba si au inceput sa ma bata. intre timp mi-i s-a facut rau si m-au scos afara,a venit un agant de politie cu un proces verbal si m-a amentiat ca daca nu il semnez ma duce inapoi in camera si ma bate pana il semnez. L-am semnat si mi-au dat drumul acasa. Dupa ce am iesit din sediul lor am sunat imediat la 112 unde am povestit ce mi s-a intamplat,au trimis o salvare care m-a dus la spital mi s-a facut o ecografie si mi-au dat drumul acasa.
Pe data de 5.07.2013 am fost la IML sa-mi scot certificat medico-legal,mi s-au constatat leziunile si m-a trimis la Spital pentru mai mult investigatii. Acum sunt internat in spital si dupa perioada de spitalizare se va incheia si certificatul medico-legal.

Pecizari:
Agenti de politie nu s-au prezentat,nici verbal nici sa-mi arate vreo legitimatie,le-am cerut sa se prezinte dar nu au vrut.
Pe procesul verbal care mi-a fost intocmit unul din prenume este scris incomplet si a fost intocmit pentru "Aducerea de injurii si expresii jignitoare la adresa politistilor locali) La mentiuni este scris: "Consider ca este o masura abuziva"
As dori sa merg in audienta la comandantul politiei locale ploiesti in speranta ca ma poate ajuta sa-i identific pe acei politisti care m-au batut.
Vreau sa depun pangere la procuratura impotriva politistilor imediat ce voi fi externat si sa contest procesul verbal.

Intrebari:

Cum pot afla numele politistilor care m-au baut?
Crede-ti ca ma ajut la ceva sa cer acea audienta?
Cui sa adresez plangerea si ce sa fac in cazul in care nu aflu numele agresorilor?
Nu sunt sigur de ce zic dar daca Numele nu este scris corect in cazul acesta : Lucian Cristinel in C.I iar pe P.V : Lucian Cristian nu este o eroare care poate duce la anularea procesul verbal?
Se poate atasa plangeri si procesul verbal intocmit abuziv si contestatia?

In final ce alte sfaturi mai aveti ca sa pot sa ii trag pe faptasi la raspundere si daca mai sunt si alte proceduri care nu le stiu si le-as putea folosi sa dovedesc acest abuz.

Momentan nu am bani pentru angajarea sau sa cer sfatul unui avocat si nu as vrea sa fiu inca unul din multele cazuri care nu pot sa fac ceva impotriva abuzurilor de acest gen pentru ca nu au banii necesari pentru a angaja un avocat.

Va rog ajutati-ma sa nu lasam acest abuz sa scape nesanctionat.

Va multmesc anticipat pentru raspunsuri si daca mai aveti nevoie de alte detalii le ofer cu cea mai mare placere.



Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
lucian_cris, utilizator
Depuneti plangere penala la Parchet impotriva politistilor agresori.
Salve,
Cand te externezi faci denunt impotriva politistilor chiar daca nu stii cum se numesc.( vatamare corporala , abuz in serviciu)
In denunt , citezi ca martor pe colegul tau, ca si persoana informata despre ceea ce s-a intamplat( martor) si anexezi raportul medico legal biletul de externare ingrijiri medicale etc, mentionezi ca ai chemat 112
Te constitui si parte civila in eventualitatea unui proces. cerand sa fii despagubit . Te poti adresa unui avocat dar poti sa faci denuntul si singur relatand faptele si il prezinti.
Mergi in audienta asa cum doresti dar asta pentru a avea un atu in plus,.. de anexat la dosarul penal desi : "corb la corb nu-si scoate ochii"
Cer scuze anticipat politistilor onesti care citesc acest comentariu, dar din pacate padurea are si uscaturi.
Nici macar nu te stresa sa afli cum ii cheama, se vor stradui sefii lor dupa aceea sa ii identifice in baza rondului sau a zonei pe care o deserveau.
Nu stiu din ce oras esti, as putea incerca sa te ajut, nu profesez in Romania, tinema la curent si voi incerca sa vad cum te pot ajuta.
Iti sugerez sa faci cunoscuta istoria resprctiva si unui ziar local, sa pastrezi apoi ziarul daca vor publica,... asta este teoria. Practica este asa cum stii foarte relativa. Dar daca vrei cu adevarat sa iti aperi un drept incalcat, aceasta este strada in linii generale.
Daca te pot ajuta nu ezita sa-mi ceri ajutorul.
Este victima agresiunii depune plangere penala nu denunt.
Am uitat, Roaga pe vcineva sa va faca fotografii ale vanatailor, fata etc, Cu un aparat in care este impostata data si ora. Banuiesc ca v-au facut in spital sau medicul legal a facut deja, dar nu strica sa faceti si dvs foto ale leziunilor.
Singura cale este sa-i chemati in judecata, pot fi sanctionati macar disciplinar daca alte masuri nu se vor lua,
Poate vreun coleg din tara iti da indicatii mai exacte.
Este rusinos,
Corect, din obisnuinta am scris denunt ( "denuncia -querela" ) desi in minte aveam plangere penala.
Scuze.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva politistilor andrreyutz andrreyutz Buna ziua, M-ar interesa cum pot sa depun o plangere impotriva politistilor. daca exista vreun model anume sau vreun formular tipizat... M-au luat in ... (vezi toată discuția)
Unde se poate obtine certificatul medico legal pentru accident Inter2001 Inter2001 Mama mea a fost lavita de o masina pe raza judetului Prahova. Certificatul de la IML se poate obtine numai la Ploiesti sau pot sa l solicit si la Bucuresti? ... (vezi toată discuția)
Abuz politie gigicucu gigicucu Buna seara. Tocmai am fost agresat de politia din localitate. Ne-au legitimat, am dat actele si am comentat pentru faptul ca masina politiei era oprita ... (vezi toată discuția)