avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost intors la aeroport.. Va rog sa ma ajutati..
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost intors la aeroport.. Va rog sa ma ajutati..

Azi am vrut sa plec in italia.. Si la vama am fost oprit si intors inapoi.. In 2009 am fost areatat pentru 30 de zile pentru frauda onformatica .. Dupa care am fost eliberat deoarece a fost inlocuita masura de arest preventiv cu obligatia de a nu parasii tara ... Din cate stiu obligatia de a nu parasi tara este pr o perioada de 30 de zile .. Mie dupe cele 30 de Zile nu mi sa mai prelungit nimik ... Si procurorul a zis ca pot parasii tara ... Nu mia dat niki o hartie in acest caz .., din 2009 pana azi am iesi din tara de 15 ori si nikiodata nu am avut probleme .. Dar azi mau intors inapoi cum ca nu am o hartie de la procuror .... Ca pot parasii tara .. Biletul de azi lam pierdut .. Am alutul pentru luni .. Va tog sa ma ajutati .. Ce trebuie sa fac in acest caz ... Multumesc mult
Mergeţi la procuror şi solicitaţi dovada scrisă a încetării măsurii de a nu părăsi ţara, dacă ştiţi că această măsură nu a mai fost prelungită.Conform legii, măsura poate fi prelungită din 30 în 30 de zile încursul urmăririi penale, pentru o perioadă de 1 an sau, în anumite condiţii chiar pe 2 ani.Dacă aţi mai ieşit din ţară şi a fost posibil, fără a fi oprit şi fără a suporta consecinţe, proabil că este o greşeală.



Dar azi mau intors inapoi cum ca nu am o hartie de la procuror .... Ca pot parasii tara ..



... vi s-a spus deja in aeroport ce va trebuie : o hartie de la procuror ca puteti parasi tara!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Pai urmarirea penala sa terminat in urma cu 2 ani si de atunci nu mi sa mai prelungi nu am avut decat 30 de zile ... Si am si intrebat procurorul atunci ca daca imi da o hartie la mana ca sa pot iesi si mia zis cadaca ma intoarce undeva inapoi sa sune la tribunal si am sunat acolo si nu pot da nici un raspuns ca esteplecat procurorul in concediu ... Tara am parasito de cel putin 15 ori de atunci pana acuma si nu am avut nici cea mai mica problma si chiar am fost verificat si in romania si in germania si nici o problema
Se poate sa fie o greseala de a lor ...? Vamesul era foarte tanar si nu prea avea habar nici declaratie sa imi ia am scriso eu ce am crezut ca trebuie sa spun ... Acuma procesul este pe fond din 2010 ... Mai este posibil asa ceva ? Eu luni am luat iara bilet pentru ca pe cel de asi lam pierdut si am pierdut si bani pe el ... Luni daca patesc la fel ma poti indruma te rog ce sa le zic .. Deoarece legatura cu procurorul nu pot lua mi sa spus de la tribunal pana in septembrie ... Cu respect ai va multumesc mult
Solicitaţi o verificare amănunţită în acest caz şi faceţi, dacă puteţi, dovada celor 15 călătorii efectuate după ridicarea interdicţiei .Poate aţi păstrat biletele de avion sau altceva concludent.Cred că şi ei pot verifica dacă le indicaţi data călătoriilor şi ruta .

Alte discuții în legătură

Interdictie de a parasi tara, problema la frontiera Arnej123 Arnej123 Buna ziua..ma numesc alexandru..in anul 2012 luna aprilie am fost arestat pentru niste prostioare..m-am liberat in octombrie 2012 fiind pus sub control ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ? DANY2011 DANY2011 buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)