In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un sat vecin. Apoi, acest teren a fost luat de comunisti. Noi avem o copie a actului prin care au primit terenul, originalul fiind la urmasii fratelui strabunicului, acestia refuzand sa ni-l arate.
Bunica mea, ca mostenitor direct, a mers la primaria comunei si a cerut sa fie improprietarita ca mostenitor, dar i s-a spus ca terenul nu mai exista si ca dosarul a fost clasat. Intr-o discutie anterioara cu urmasii fratelui strabunicului aflase ca acestora li s-a confirmat de catre aceeasi primarie existenta terenului.
Bunica a trimis o cerere si catre arhivele nationale, dar raspunsul primit a fost: respectivul figureaza in anul 1948 cu x hectare teren agricol (un numar mai mare decat cel primit in 1940). Nu inteleg de ce s-a facut referire la anul 1948.
Cum ar trebui sa procedeze bunica mea pentru a recupera acest teren? Are nevoie de act in original la primarie? Este nevoie si de ceilalti mostenitori pentru a cere retrocedarea lui (strabunica fiind in viata+2 surori ale bunicii mele).
Va multumesc!