avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire partaj ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire partaj ?

Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
raduonline, utilizator
Cel mai recent răspuns: raduonline , utilizator 00:28, 11 Iunie 2009
trebuie sa discutati cu un avocat sa va faca o lista cu fiecare bun cum se va imparti, deoarece aveti bunri si din timpul casatoriei cu sotia nr. 3 si aveti si bunuri facute inainte de casatoria cu ea.
Deci in cazul Decesului meu daca nu fac liste si nu vb cu avocati cum se imparte ?
Deci sa simplific. un bun obtinut inaintea unei casatorii se imparte cu sotia ramasa vaduva sau nu ? Cat la % obtine sotia cat copii? Si societatea comerciala personala la fel cum se imparte ? Toate astea repet in cazul decesului fara a face testamente sau partaje in timpul vietii. Mersi....
In cazul decesului , sotia supravetuitoare mosteneste 1/4 din masa succesorala, iar copiii mostenesc 3/4.
Masa succesorala este compusa din bunurile proprii ale persoanei decedate si cota din bunurile comune (50% din acele bunuri) .
Ok va multumesc pt raspuns. Vreau sa va mai intreb societatea comerciala infiintata cu mult inainte de casatorie dar cu bunuri obtinute pe parcurs terenuri si cladiri inseamna bunuri comune ? fiind asociat unic ? Mersi inca o data ....

Alte discuții în legătură

drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)
Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Bun inainte de casatorie - dupa decers proprietar. ContSters118550 ContSters118550 cand s-a legiferat casatoria ,sotul detinea un autoturism ,intre timp a decedat ,sotia are drptul de proprietate prin deschidere succesiune ? (vezi toată discuția)