avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis fara aducere la cunostinta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis fara aducere la cunostinta

Am fost contactat telefonic de o persoana ce s-a recomandat ca politist in cadrul Serviciului Politie Rutiera din judetul de domiciliu, fiind invitat la sediu. Initial nu a vrut sa-mi comunice motivul, iar ulterior, la insistentele mele, mi-a comunicat ca as avea permisul suspendat si ca risc Dosar Penal pentru conducere fara permis. Din nou, nu a vrut sa-mi comunice motivul pentru care as avea permisul suspendat, la care eu i-am cerut sa ma instiinteze pe cale oficiala, neavand incredere in legatura cu acea discutie telefonica. Mi s-a spus ca voi fi contactat la domiciliu, ceea ce nu s-a intamplat deocamdata (a trecut mai mult de o saptamana desi domiciliez in aceeasi localitate cu sediul Serviciului Politiei Rutiere).

Intrebarea mea este: risc Dosar Penal in cazul in care nu am fost instiintat oficial ?
Daca permisul meu a fost considerat suspendat si mi s-a spus ca risc Dosar Penal, nu ar fi trebuit ca perioada de suspendare se fi terminat, in caz ca aceasta era mai veche (nu mi s-a comunicat data de la care imi este suspendat permisul) ?

In alta ordine de idei, este foarte probabil ca procedurile legale sa nu se fi respectat cu privire la faptele pentru care mi s-a suspendat permisul de cinducere, eu neavand cunostinta de vreun proces verbal care ar putea duce la sanctiunea de suspendare a permisului.
Cel mai recent răspuns: latin , utilizator 14:37, 24 Martie 2009
Daca p.v. decontraventie nu este adus la cunostinta in termen de 30 zile vinovatului ,poate fi anulat in instanta.
Dovada se sustine prin semnatura nu prin data postei.
Caz real:
"Cineva" a primit un p.v. si o adresa de politie prin care era instiintat ca in urma cu 3 luni a savarsit o trecere pe culoarea rosie a semaforului ,pentru care a avut suspendat permisul pt.30 zile,procesul verbal fiind datat cu 33 zile inainte de ziua in care a fost gasit plicul de catre un vecin, pe cutia de posta din hol .
In termenul de 15 zile, a facut o cerere contraventionala si p.v. a fost anulat la primul termen.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
nucu$, utilizator
Multumesc pentru raspuns.

Ar mai fi problema riscului de a mi se intocmi Dosar Penal in cazul in care sunt prins la volan, atata timp cat la ei apar cu permisul suspendat.
Obligatia de a depune permisul o are cel vizat,dupa ce a fost instiintat.S-ar putea sa fi si expirat suspendarea!
Am fost azi la politie si din pacate am aflat ca baietii mi-au "suspendat din oficiu permisul de conducere" din data de 10.02.2009 pana in 10.03.2009 pt cumul de puncte (o parte din acestea erau datorate unui proces verbal care nu a ajuns nici pana acum la mine, eu refuzand sa-l semnez in momentul intocmirii).

Este interesant momentul care a fost ales pentru a-mi "suspenda din oficiu permisul", tinand cont ca din octombrie 2007 si pana in 13.02.2009 cand am fost surprins de un radar mobil, eu nu apar in evidenta lor cu nici o abatere.

Raspunsul lor a fost ca atunci au epuizat toate metodele de a ma contacta, ceea ce nu e deloc adevarat.

Drept urmare mi s-a spus ca mi se intocmeste Dosar Penal si ca permisul imi este retinut in vederea anularii, pana la solutionarea dosarului (dosar care de fapt nu este inca trimis in instanta). Mentionez ca permisul este si acum asupra mea si ca nici azi nu mi-au fost inmanate cele doua procese verbale care nu au ajuns la mine (din octombrie 2007 si 13.02.2009).
Ceva nu este clar ....v-au suspendat permisul de conducere pe data de 10.02 2009 pentru 30 de zile in baza unui proces verbal din 13.02.2009?
Adica intai au suspendat permisul si apoi au constat fapta? Daca este asa ....motiv clar de anulare a acelui act prin care s-a "suspendat din oficiu permisul de conducere".

Alte discuții în legătură

Ce mi se poate intampla in urmatorul caz Madalin Vintila Madalin Vintila Pe data de 01.04.2009 am avut de facut un drum in interes de serviciu la Bacau. In drumul meu spre Bacau am avut nesansa sa fiu prins prin localitate cu viteza ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta SergiuCluj SergiuCluj buna seara domnilor si doamnelor! Am si eu o mica nelamurire asupra legii si actualizarea deciziilor instantelor in baza de data, a politiei rutiere in cazul ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie de care n-am stiut jericho33 jericho33 buna ziua. am primit instiintare acasa ca trebuie sa predau permisul din cauza cumului de puncte.....stiam ca nu am cumul de puncte asa ca m am prezentat la ... (vezi toată discuția)