avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit venit obtinut in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit venit obtinut in strainatate

Buna seara, am lucrat o lunga perioada de timp (peste 20 ani) in strainatate. In septembrie se incheie contractul in mod amiabil. Se fac concedieri masive iar cei care pleaca benevol sunt stimulati financiar printr-o recompensa relativ consistenta
(ca 10 salarii) Plata se face prin contract la sfarsitul ianuare 2014

Sa presupunem ca m-as reintoarce in Ro la inceputul lui ianuarie 2014 si as deveni rezident fiscal. Va fi impozitata aceasta recompensa in Romania chiar daca ea se refera la activitati depuse in strainatate pe anul anterior?

Daca trebuie sa platesc impozit cat ar fi el? Sunt obligat sa platesc si contributii sociale?

Poate cineva sa-mi spuna foarte exact la ce ma pot astepta?

Va multumesc
cu stima

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri in strainatate, persoana fizica nebv nebv Buna ziua, as avea o intrebare: lucrez de mai bine de 20 de ani neintrerupt in strainatate, am dubla cetatenie. Este foarte probabil ca in august sa fiu ... (vezi toată discuția)
Ingrijitoare batrani in strainatate depun declaratia 201? ohiki ohiki Daca muncesc ca ingrijitoare de batrani 24/24 in Austria 6 luni pe an, in baza unui PFA, deschis in Au, cu contract intre mine si familia la care prestez munca ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale cetatean strain roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Un cetatean german, momentan cu o rezidenta in romania, persoana fizica autorizata de cativa ani, dupa informatiile primite de la institutiile ... (vezi toată discuția)