avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil

Buna seara, am si eu o problema care ma macina enorm si nu stiu cum sa proceddez. Sunt un tata care am o fetita de 2 luni. Problema e urmatoarea, eu nu ma inteleg deloc cu mama ei si practic eu nu prea am drepturi fata de copilasul meu. Imi vad fetita o data pe luna pentru ca nu ma lasa sa o vad mai des, platesc luna de luna 350 lei un fel de pensie alimentara care noi am stabilit-o pe cale amiabila fara proces la judecatorie.Doar ca eu ulterior m-am interesat la cunostiinte si ei mi-au spus ca platesc cam mult fiind si situatia ca nu am dreptul sa imi vad fetita decat o data pe luna. Mama fetei mele nu are loc de munca, locuieste la parinti, eu am in schimb loc de munca, am apartament, deci practic as avea toate conditiile sa imi pot creste fetita. Nu stiu cum sa procedez dar sincer is la limita rezistentei. Imi iubesc copilul si vreau sa fiu cu fetita mea. Va rog dati-mi niste sfaturi, idei. O seara placuta
Cel mai recent răspuns: Mihai-Nora , utilizator 11:41, 31 Iulie 2013
In afara de drept de vizita in prezenta mamei nu aveti sanse in prezent.
Asteptati sa mai creasca copilul sau sa va intelegeti cu mama minorului.
Chiar daca aveti conditii materiale este putin probabil ca puteti ingriji singur un copil de 2 luni. Suma pe care o platiti nu este una extraordinara, trebuie sa o raportati la necesitatile copilului nu la ce va spun cunostintele (faceti singur socoteala cat costa diversele lucruri necesare cresterii unui copil). Aveti drepturi si obligatii egale cu mama.... indiferent ce vrea si face ea.
Incercati sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila cu mama (daca nu va descurcati singur apelati la un mediator). Daca nu reusiti va trebui sa introduceti actiune in instanta pentru dreptul de vizita... in cadrul actiunii propuneti si justificati un program care sa va permita sa o vedeti cat mai des (minim de 2 ori pe saptamana).
Totusi facand un calcul privnind necesitatile micutei, eu nu ma plang de suma de bani, ba chiar as da mai mult, doar sa stiu si eu ca ma lasa mama fetitei sa ma implic in luarea deciziilor, in cresterea copilului, si sa am un program de vizite mai des. Cum spuneam ma gandesc totusi ca e prea mica si fetita ca sa pot sa o iau la mine, dar vreau sa am si eu partea mea. Avem drepturi egale, doar ca in cazul de fata eu nu am nici un drept, doar indatoriri.
Att drepturile, cat si indatoririle parintilor sunt prevazute in legile tarii. mai mult, legal este ca parintii sa contribuie in mod egal la cresterea si educatia copilului.
In cazul de neintelegeri, apelati la instanta.
Nimeni nu va obliga sa platiti acei 350 lei, asa cum nimeni nu o obliga pe mama copilului sa va permita vizita copilului de cate ori doriti dvs. Obligatia este legala, dar neprecizata, totul depinde de dvs.
Totusi, ma intreb, cum doriti acum sa contribuiti la educarea copilului? Dvs. stiti care e programul unui sugar de 2 luni?
Mi se pare ciudat cum puneti problema:

dar vreau sa am si eu partea mea.



Copilul e unul, cum vreti sa-l impartiti?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Martonze, utilizator
Este foarte bine ca doriti sa va implicati in viata copilului si ca intelegeti sa va achitati voluntar de indatoririle de tata. Felicitari.
Totusi, va atrag atentia ca Dvs conditionati ajutorul copilului de o eventuala actiune sau inactiune a mamei . Nu incercati un astfel de santaj pentru ca nu are ce sa aduca bun. Contribuiti in functie de posibilitatile materiale pe care le aveti la cresterea si educarea copilui si in plan secundar incercati sa ajungeti la o intelegere cu mama. Sunt convins ca in momentul in care va realiza ca Dvs sunteti real interesat de copil si va ganditi numai la binele lui va lasa deoparte orgoliile personale si nu va mai pune bete in roate.
Ca ultima resursa puteti apela la jinstanta insa o hotarare judecatoreasca nu va va aduce linistea. Daca o sa cititi si alte spete din acest forum o sa vedeti ca nu asta e solutia.

Alte discuții în legătură

Drept de vizită minor carbodan carbodan Bună ziua...în vara anului 2003, am fost alungat de la domiciliul fostei sotii(locuiam la părinții acesteia) și mi s-a interzis de către familia acesteia ... (vezi toată discuția)
Custodie unica Dragos03 Dragos03 Buna ziua Am si eu cateva intrebari nu stiu in ce masura ma puteti ajuta . Pe scurt situatia este urmatoare , am o fetita dintr-o relatie anterioara de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)