avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata noul cod
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata noul cod

Buna.As avea o intrebare: daca s-a facut o somatie prin executor judecatoresc pentru plata unor debite( servicii furnizate si neachitate) si pana in momentul formularii actiunii de ordinanta de plata la instanta s-au mai emis 2 facturi iar debitul pentru care s-a formulat somatia prin executor a crecut, pot sa formulez cererea de ordonanta de plata pentru intreg debitul sau conform art 1014 cod procedura civila e obligatoriu sa formulez ordonanta de plata doar pentru suma trecuta in somatia comunicata prin executor judecatoresc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 16:22, 6 August 2013
Veti trece in cererea de ordonanta suma pe care ati notiifcat-0 prin executor judecatoresc, insa aveti posibilitatea,sa solicitati instantei , dupa ce veti achita taxa de timbru corespunzatoare,sa oblige paratul si la plata sumelor devenite exigibile dupa introducerea cererii.
Taxa de timbru pentru ordinanta de plata este fixa, de 200 lei, am achitat-o deja sa o depun odata cu cererea. Si atunci pot la primul termen sa precizez actiunea? Sa solicit sa fie obligat la suma intreaga si cu ultimele facturi ce nu apar in somatie? Se poate acest lucru si prin procedura ordonantei de plata?
Ar trebui sa transform la primul termen cererea din ordonanta de plata pe dreptul comun si sa achit diferenta de taxa de timbru sau pot solicita majorarea sumei ceruta prin ordonanta de plata la primul termen?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
cristiana 2007, utilizator
1..In ceea ce priveste ordonanta de plata, ea mu este prevazuta alternativ cu procedura de drept comun.Deci, nu puteti opera transformarea.
2.Ca sa introduceti ordonanta d eplata, este necesara ca ,creanta sa fie certa, lichida si exigibila, conditii indeplinite doar de o parte din sumele datorate.
Solicitati instantei in temeiul art 397 c pr civ, obligarea paratului. si la plata sumelor devenite exigibile dupa introducerea cererii si, depuneti facturile.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare factura neplatita Anca Brinzaru Anca Brinzaru Buna ziua! Am un PF prin care am incheiat un contract de prestari servicii cu un alt PF, servicii pentru care am taiat factura conform contractului; acest PF a ... (vezi toată discuția)