Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare.

buna ziua. cat la suta dintr-o mostenire imi revie in calitate de sora prin infiere . mentionez ca am fost infiata doar de tatal fratelui decedat pt ca mama frateui decedase cu mult inainte. este adevarat ca din cota care ar revenii fratilor mie in calitate de sora vitrega imi revine mai putin? defunctul frate nu mai are alti mostenitori doar eu si sotia supravietuitoare.(nu are copii, alti frati sau parinti). spuneti-mi in procente va rog frumos . va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 10:11, 31 Iulie 2013
ceilalti frati isi mostenesc si mama, dumneavoastra mosteniti doar o cota din partea care i-a revenit tatalui, in ceea ce priveste cota nu pot raspunde, nu e simplu de calculat, trebuiesc luate in calcul mai multe elemente
am specificat ca nu exista alti frati . in aceasta situatie eu culeg partea care s-ar fi cuvenit fratilor sau mai putin?
Da doamna, va revine o jumatate din mostenire, cealalta revenind sotiei defunctului.
va multumesc pt raspuns dar tot de pe forum mi s-a spus ca mie imi revine f putin ,ca partea care s-ar fi cuvenit fratilor buni sau materni ii revine sotiei .
Da, recunosc ca nu stiu exact cum se imparte, in situatia dvs.

Daca ar fi existat frati buni, partea ce s-ar fi cuvenit fratilor se impartea in doua, pentru mama si tata. Partea dupa tata se impartea la numarul fratilor de tata, partea dupa mama se impartea la numarul fratilor de mama. fratii buni luau din fiecare parte.

In cazul dvs, nu exista alti frati, deci nu vad de ce s-ar imparti. Nu stiu sa existe o prevedere legala care sa spuna ca in aceasta situatie, dvs luati doar jumatate din ce ar reveni fratilor in mod normal, iar restul il ia sotia. Dar, e posibil sa existe si sa ma insel eu.

edit : Am verificat inca o data si nu am gasit nimic care sa sustina ce vi s-a spus . Nicaieri nu se mentioneaza ca sotia primeste partea ce s-ar fi cuvenit colateralilor uterini ( fratii dupa mama) . Deci nu cred ca ce au spus ei are acoperire legala. Poate ca in doctrina si jurisprudenta s-au luat astfel de decizii si s-a creat o astfel de practica.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire c anca c anca Buna ziua .Sora mea a decedat si avea o garsoniera proprietate ,nu a fost casatorita nu a avut copii Eu sunt singurul frate in viata ,parintii nu traiesc ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvan_3 razvan_3 Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)
Mosteniri succesive BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua. v-as ruga sa aveti mare rabdare sa-mi cititi mesajul si apoi sa-mi raspundeti. in 1964 s-a cumparat 1000 m patrati teren astfel: baloi elena 500m ... (vezi toată discuția)