avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite in timpul casatoriei

Buna ziua,
Sunt casatorit de 2 luni si as vrea sa imi vand garsoniera, aceasta am cumparat-o in urma cu 5 ani .Acum doresc sa o vand si sa ne luam impreuna un apartament cu doua camere. Banutii pentru achizitia apartamentului ii voi pune in proportie de 80% iar 20% sotia. Intrebarea mea fireasca este daca ne vom despartii :( , acest apartament se va inpartii in 1/2 parti egale ?
Astept cu nerabdare un raspuns .
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:15, 3 August 2013
Bunul cumparat va fi comun. Aveti grija sa mentionati in contractul de vanzare cumparare ca banii ( parte din ei ) provin din vanzarea garsoniereai, bun propriu al dvs.
eu stiam ca la un divort fiecare ia cota parte din avere in functie de veniturile pe care demonstreaza ca le-a avut si le-a folosit pentru acea avere. Nu mai este asa?
De unde ati dedus dvs ca nu mai este asa? Ce v-a determinat sa credeti asta?
Pai asta intrebam :D, daca mai este sau nu asa...
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
Publitrad SRL, Traducator autorizat
:) pai asa este, de aia il sfatuiam pe dl sa aiba grija sa se mentioneze in contractul de vanzare-cumparare de unde provin banii. in caz de partaj sa se stabileasca cota sa in functie de aceasta.

Alte discuții în legătură

Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri dinaintea casatoriei Sophia2010 Sophia2010 Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamurii intr-o problema. inainte de casatorie, detineam un imobil pe care vreau sa-l vand, la aceasta suma vreau sa mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)